Dominacija Engleza se nastavlja, osvojili i U19 Evropsko prvenstvo!

Autor: Nikola Miloradović
subota 15.07.2017.
19:56
Izvor: Sportske.net

Selekcija engleskih fudbalera mlađih od 19 godina, novi je prvak Evrope u tom uzrastu.

Povezane vesti

Nakon 90 minuta igre u velikom finalu, turnira koji je održan u Gruziji, Engleska je savladala Portugaliju sa 1:2 (0:0).

U prvih 45 minuta nije bilo previše uzbuđenja, a nakon samo pet minuta igre u nastavku Englezi dolaze do vođstva.

Igrao se 50. minut, kada je mladi vezista Čelsija Mejson Maunt sjajno izveo slobodan udarac sa oko 25 metara udaljenosti, pogodio je stativu a na odbitak naleće mladi defanzivac Aston Vile Saliman i smešta loptu u mrežu protivnika.

Ipak, samo šest minuta kasnije Portugalci dolaze do izjednačenja. Neoprezan je bio mladi štoper Čelsija i engleske reprezentacije Sterling, koji je nakon centaršuta sa desne strane zakucao loptu u mrežu svoje ekipe, u pokušaju da je izbaci iz kaznenog prostora.

Englezi vraćaju prednost u 68. minutu, Maunt izbija sam pred golmana Portugalije i potom nesebično šalje loptu ka mladom napadaču Mančester sitija Lukasu Nmeči, koji pogađa praznu mrežu.

Do kraja su Englezi ostali i sa igračem manje na terenu, kad aje defanzivac Fulama Adetajo Edun oštro stratovao na sredini terena, te mu je mladi srpski arbitar Srđan Jovanović dodelio drugi žuti karton i pokazao mu put u svlačionicu.

Portugalci su na sve načine pokušavali da se vrate u meč i da izjednače rezultat, ali su Englezi izdržali, te su osvojili titulu prvaka Evrope u uzrastu do 19 godina, prvi put u istoriji.

Engleska je imala puno uspeha ove godine sa omladinskim selekcijama, U20 reprezentacija je osvojila Mundijalito, dok je U21 selekcija došla po polufinala Evropskog prvenstva u Poljskoj, gde su poraženi od Nemačke nakon penala (Nemci su potom i osvojili turnir).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke