Do pre par meseci heroj, Alegriju sada izmiču stolicu!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 30.10.2015.
09:48
Izvor: Sportske.net

Neko je rekao da su trenerski koferi uvek spakovani. Maks Alegri posle sjajne prošle sezone na udaru. Koliko ima vremena i ko su mogući naslednici, ako dobije otkaz?

BETA/AP Photo/Massimo Pinca
BETA/AP Photo/Massimo Pinca

Povezane vesti

Juventus je u karantinu posle meča protiv Sasuola. Poraz, već peti ove sezone je bio veliki udarac za "Bjankonere", kasne za Romom 11 bodova i većina smatra da ne postoji šansa da se vrate u trku za titulu.

Ali, ni to nije najveći problem, Bufon se obrušio na mlađe saigrače iako ih nije direktno prozvao.

On je igru u prvom poluvremenu meča u sredu ocenio kao sramnu, neborbenu i kao nešto što ne priliči Juventusu.

Odbio je da alibi potraži u greškama sudije kojih je bilo na štetu šampiona, ali to nije nikakvo opravdanje.

Naravno, u ovakvim situacijama trener je na udaru, mediji pišu da će naredna tri meča biti odlučujuća. Ako se stvari ne poprave u gradskom derbiju protiv Torina, u duelu sa Menhengladbahom u Ligi šampiona, kao i meču sa Empolijem za dve nedelje, italijanski šampion će navodno razmišljati o promeni trenera pre pauze u šampionatu.

Teško je verovati u takav rasplet, ali pritisak je sve veći, iako je zarada od prošle sezone bila ogromna, veliki novac je potrošen u prelaznom roku, ali smena generacija ne ide kako je planirano.

"Korijere Delo Sport" se bavi i mogućim naslednicima, najrealnija opcija bili bi Lipi ili Kapelo do kraja sezone, ako pristanu. Slična uloga bi mogla da bude ponuđena i Macariju, dok bi Lućano Spaleti bio rešenje za duži period.

Postoji i peti kandidat, u pitanju je bivši trener Antonio Konte koji bi mogao da se vrati na leto, kada mu istekne ugovor sa reprezentacijom.

Jasno, da je ovo više nasumična lista, u Juventusu još nemaju ideju šta posle Alegrija, veruju da će tim ustati već u subotu kada gradski rival Torino stiže na "Arenu".

Ali, kako se brzo stvari menjaju neka posvedoči da je nedavno Alegri produžio ugovor za još jednu sezonu i sada ima obavezu do 2017. Ako ga Juventus otpusti, moći će da ostane na platnom spisku, u slučaju da se ne nagodi, još godinu i po dana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
disqus_CkAY5JIxzW
Saturday, 31.10.2015
16:05

Na kraju ce doci Montela

avatar
Japanac
Friday, 30.10.2015
17:59

Da dodje LIpi pio bi jedan mesec :D

avatar
Juventino SS
Friday, 30.10.2015
17:16

Lipi na klupu. Ali teško će se on vratiti na trenersku funkciju.

avatar
mak_juventino
Friday, 30.10.2015
13:47

Antonio , vrati se , sve ti je oprosteno !!!

avatar
John Cena
Friday, 30.10.2015
13:26

Nikad ne bih rekao da ce on i Murinjo biti pred vratima, samo par meseci posle osvojenih titula u sampionatu

avatar
lamps8
Friday, 30.10.2015
14:42

eto sta ti je sudbina,posle titule boris se za svaki bod a igraci ne pruzaju dobre partije,zasitili se

avatar
Lucky Strike
Friday, 30.10.2015
13:22

Iskreno od kada je dosao ne mogu ocima da ga vidim!!! Sve solucije su bolje od Alegrija!

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Friday, 30.10.2015
18:54

apsolutno imas pravo ocito smo ja i ti u manjini ali neka nemogu mu zaboraviti lijepe rijeci o juventusu dok je bio trener milana ma nek se nosi u ........

avatar
Neko tamo daleko
Saturday, 31.10.2015
20:06

Rekoh ja... lako je dobiti scudeto kad mu je Conte ostavio formiran tim i igru... Da je samo ostao Conte (ili da je došao bilo koji drugi trener) Juve bi prošle godine osvojio klempavka!

avatar
Dusan Petrovic
Friday, 30.10.2015
12:29

Nad Empolijem I Torinom mozemo da ocekujemo tesne pobede,sto opet nije dovoljno, ali sa ovakvom igrom nemamo cemu da se nadamo protiv Menhengladbaha,a to je pre svega velika sramota trenera

avatar
ISTERIVAC SEKTASA
Friday, 30.10.2015
10:54

Nije peti poraz nego cetvrti. Dva najveca italijanska kluba, rame uz rame jedan sa drugim, imaju po cetiri poraza, ali jedan od njih ima dve pobede vise i to mu daje malu razliku na tabeli, ali samo malu.

avatar
John Doeee
Saturday, 31.10.2015
01:34

Hehehe...pretpostavljam da mislis na Milan pored Juventusa kad kazes dva naj kluba u Italiji rame uz rame. Prvo, Milan nije uopste rame uz rame sa Juventusom, Juventus je daleko najveci italijanski klub. Drugo, staviti Milan ispred Intera u Italiji mozes samo ti i milanisti koji nisu Italiju videli. Idi malo tamo pa vidi koji je drugi najveci i najpopularniji klub u zemlji. Milan je napravio velike stvari u Evropi i za to kapa dole, ali u Italiji se to ne racuna mnogo. Njima je kalco vazniji od LS. Da si bio, znao bi. Ali, posto znam da si relativno objektivan posetilac ovog sajta, oprosticu ti tu glupost. :)

avatar
ISTERIVAC SEKTASA
Saturday, 31.10.2015
13:02

P.S. I Fenerbahce ima vise navijaca od Galatasaraja, i to cak i daleko vise pa valjda nikome na pada na pamet da kaze da je Fener veci klub od Galate...

avatar
ISTERIVAC SEKTASA
Saturday, 31.10.2015
12:56

Sad mi je zao sto mi nisu objavili i drugi komentar, tako mi i treba kad nemam strpljenja sa nekima. Ja sam bio u Italiji, a dobro znam sta im je vaznije jer je to i meni vaznije sto uvek i ovde naglasavam. To sam znao i pre nego sto sam tamo bio, a bio sam pre 13 godina. Milan je sigurno veci klub od Intera, a Juventus sigurno nije daleko najveci italijanski klub, to ne da ti je smesno nego ne znam, dosta titula su upravo nama oteli ili uzeli ispred nosa, a od jednog otimanja ste se i vi okoristili pre devet godina. Prvo je bilo pre deset godina, trece pre tri i po:-D Kako vi da budete veci od nas, koji su to parametri, po cemu?!