Đorkaef brine da "novi Anri" ne postane "Marsijal II"

Autor: Boban Filipović
subota 25.03.2017.
19:46
Izvor: Sportske.net

Bivši francuski reprezentativac brine da mladi napadač Monaka Kilijan Mabape ne doživi sličnu sudbinu kao Antoni Marsijal.

EPA/SEBASTIEN NOGIER
EPA/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Po mišljenju Jurija Đorkaefa, Marsijal je naparvio grešku što je tako mlad otišao u Mančester Junajted, iako se Monako dobro ovajdio njegovom prodajom.  Smatra da su mu ključne godine za razvoj prolaze u borbi za mesto u timu i u adaptaciji.

"Mbape mora da pazi da ne prođe kao Marsijal.

Pa pogledajte Marsijala. Kada se ode u veliki klub prvo morate da se adaptirate, a onda i da igrate na pozicijama koje vam ne leže. On je otišao u Manečster Junajted kao klasičan napadač, sada to više nije, sada je prekomandovan na krilo. To više nije onaj igrač."
rekao je Đorkaef.

Bivši reprezentativac Francuske, osvajač Mondijala 1998. godine i Evropskog prvenstva dve godine kasnije, savetuje upravu Pari Sen-Žermena da krene u akciju dovođenja Kilijana Mbapea.

"Da sam ja predsednik PSŽ-a učinio bih sve da ga dovedem." kaže Juri Đorkaef.

Mbape je zog svojih fenomenalnih partija u dresu 'Kneževa' u tekućoj sezone zaludeo celu Evropu i njegovo ime se po medijima već neko vrme dovodi u vezu sa velikanima kao što su Real Madrid, Barselona, Mančester Junajted.
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milosch
Sunday, 26.03.2017
19:29

Marsijal i jeste krilni napadač pre nego klasična devetka. On i kada igra kao klasična devetka kreće se kao krilo i ulazi sa strane. Zato i podseća na Anrija.