Đenova zahteva veće mere bezbednosti

Autor: Beta Beta
četvrtak 19.11.2015.
09:34
Izvor: Beta

Predsednik fudbalskog kluba Đenova Enriko Preciozi rekao je da bi, posle terorističkih napada u Parizu, trebalo da se pojačaju mere bezbednosti na stadionima u Seriji A.

BETA/AP Photo/Tano Pecoraro
BETA/AP Photo/Tano Pecoraro

Povezane vesti

U seriji terorističkih napada u Parizu u petak je ubijeno 129 ljudu, a taj broj bi svakako bio veći da je makar jedan od bombaša samoubica uspeo da uđe na stadion Francuska na kome se igrala prijateljska utakmica između domaće selekcije i Nemačke.

Strah da se nešto slično ne ponovi doveo je do taga da utakmice između Belgije i Španije, odnosno Nemačke i Holandije budu otkazane.

"Nadam se da nikada nećemo morati da se suočimo sa tragedijom poput one u Parizu. Nadam se da će nivo bezbednosti biti podignut",
rekao je Preciozi za italijanske medije.

Đenova ovog leta nije dobila Uefa licencu upravo zbog toga što stadion Luiđi Feraris, poznatiji kao Marasi, nije prošao bezbednosne provere.

"Ima i drugih stadiona koji imaju iste probleme. Pokušaćemo da stadione širom Italije učinimo bezbednijim za vreme utakmica. Ako vlast i policija od nas bude bilo šta tražila, mi smo na raspolaganju"
, naveo je predsednik Đenove.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke