Đavoli očajni - kad će Van Gal pobediti?

Autor: Đorđe Đokić
subota 30.08.2014.
15:38
Izvor: Sportske.net

Junajted nije uspeo da pobedi ni Barnli. Delovali su očajno na terenu, ne može se reći ni da je Barnli bio slabiji čak su bili u par prilika i bliži golu. Teški dani za navijače velikog kluba.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Debi Di Marije i odlazak u goste timu koji je glavni kandidat za ispadanje dao je nadu navijačima Junajteda da mogu do prve pobede u sezoni.

Nije meč počeo dobro za njih. Na samom startu je prvo Džons napravio potpuno nepotreban faul na 17 metara od gola iz kog je bivši igrač Junajteda Dejvid Džons pogodio prečku, a da se De Hea nije pomerio sa mesta. Samo minuta kasnije nova katastrofalna greška Evansa koji sporo vraća loptu De Hei, ali De Hea uspeva da zaustavi šut Jutkievica.

U prvih 15 minuta Junajted nije ni došao do gola Barnlija. Tek na isteku 15. minuta, Di Marija je sjajno proigrao Van Persija, Holanđanin je izašao sam ispred golmana, ali je Hiton odbranio ne tako dobar šut Van Persija.

Di Marija je sa nekoliko pasova i istrčavanja pokazao kakvo pojačanje će biti, ali ga ostali igrači nisu pratili. Odličnu je asistenciju napravio za Matu, bilo je potrebno samo da Mata prosledi loptu u mrežu, ali je Španac promašio loptu.

U 27. minutu ponovo loša intervencija odbrane Junajteda. Prvo Valensija greši na desnoj strani, Barnli ne uspeva da iskoristi, a zatim Dejvid Džons šutira sa 20 metara posle nove greške ovog puta desne strane Junajtedove odbrane, ali De Hea dobro interveniše.

O igri Junajteda možda najbolje govori podatak da su prvi korner izveli u samoj završnici poluvremena, a da su tokom čitavog poluvremena imali 1 (jedan) šut na gol (onaj Van Persija).

Van Gal nije menjao sastav na poluvremenu, kao ni Diš. Prvu priliku imao je Junajted u 52. minutu, Runi je proigrao Di Mariju, ali je odbrana Barnlija uspela da blokira šut Argentinca.

U 58. minutu novi prodor Di Marije, odlično je prošao, ali je završnica Van Persija bila loša.

Loša vest za navijače Junajteda stiže 20-ak minuta pre kraja kada se povredio Di Marija. Zamenio ga je Anderson, to dovoljno govori o stanju u Junajtedu.

Posle centaršuta Andersona iz kornera, Runi je imao dobru priliku ali je udarac glavom završio pored stative.

Pred sam kraj utakmice i Mata se povredio, zamenio ga je Januzaj. Pre toga je Velbek zamenio očajnog Van Persija.

Pet minuta pre kraja Junajtedu nije sviran čista penal. Posle šuta Janga, štoper Barnlija je loptu zaustavio grudima, ali je ona zatim ostala praktično u "zagrljaju". Ipak, sudija je ostao nem pa je i ta prilika za Junajted otišla u napovrat.

Do kraja meča Junajted je delovao podjednako sporo i očajno kao i do tad iako je imao nešto veću inicijativu.

Očajan početak sezone za Junajted koji liči na klub koji će se pre boriti za opstanak nego za vrh tabele. Ukoliko nešto ozbiljno ne promene u pristupu, biće ovo još jedna teška godina za navijače slavnog kluba.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke