"Đavoli" ne brinite, LVG je "specijalista" za derbije!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 14.12.2014.
10:21
Izvor: Sportske.net

Luj Van Gal će danas voditi tim u engleskom "Klasiku", sigurno najvećoj utakmici u Premijer ligi. Ako pogleda iza sebe, nema puno razlika za brigu!

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Van Gal je odigrao veliki broj derbija, vodio je najveće klubove u Holandiji, Nemačkoj i Španiji, ono što je karakteristično je da je retko gubio od najvećeg rivala.

Zbog toga, navijači Junajteda mogu da gledaju u tradiciju svog trenera, odnosno impresivan skor pred današnji duel sa Liverpulom.

Da krenemo od Holandije, na klupi Ajaksa je Van Gal vodio "Kopljanike" u ukupno 18 "Klasikera" protiv Fejenorda. Dobio je čak 12, dva puta je meč završen bez pobednika, izgubio tek 4 puta. Njegovi porazi od Fejenorda su na prvom derbiju, 1991. a dva puta je izgubio u kupu. Kada bi protiv tima iz Roterdama igrao u šampionatu bio je skoro nenadmašan.

Kasnije se preselio u Barselonu, vodio je Katalonce u dva navrata, i ako se može reći da je Ajaks devedesetih bio dominantan u odnosu na Fejenord, Barsa je igrala protiv Reala koji je tih godina osvoji tri titule evropskog prvaka u pet godina.

Van Gal je u "El Klasiku" izgubio samo jednom u sedam mečeva, i to na kraju prvog mandata 2000. On je dobio čak četiri puta najvećeg rivala.

U Nemačkoj je vodio Bajern protiv Dortmunda, koji je ipak u ovom veku izrastao u najvećeg rivala Bavaraca. Ima polovičan učinak, prve godine je dobio oba duela protiv "Milionera", druge izgubio dva puta.

Kada sve saberemo, Luj Van Gal je odigrao 29 "derbija", odnosno mečeva sa najvećim rivalima i izgubio tek 7 puta. Dobio je 18 mečeva, što je fantastičan procenat i svakako razlog za optimizam navijača Junajteda u današnjoj utakmici sa Liverpulom!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Стефан Б.
Sunday, 14.12.2014
11:32

Ne tražim bilo kakvo eventualno razbijanje protivnika, kad bi dobili 1-0 bio bih zadovoljan. Najvažnija su 3 boda, nevažno s kim igramo. GGMU