Divan fudbal na "Emirejtsu" - "Tobdžije" i "Građani" podelili plen

Autor: Boban Filipović
subota 13.09.2014.
15:43
Izvor: Sportske.net

Siti poveo golom Aguera u prvom poluvremenu, Vilšer i Aleksis u nastavku doneli preokret, konačnih 2:2 postavio Demikelis. Stative spasile domaćina u finišu...

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Arsenal je bolje ušao u utakmicu, bio dominantniji tim na terenu, do prednosti je mogao da dođe posle desetak minuta igre, ali divan lob udarac debitanta Danija VElbeka završio na stativi.

Vengerova četa nastavlja da napada, ti ataci ne daju rezultat, a aktuelni šampion Engleske dolazi u vođstvo u 28. minutu igre iako se činilo da akcija koja je prethodila golu nije mnogo obećavala.

Hesus Navas je uputio centaršut po zemlji u protivnički šesnaesterac, odbrana "Tobdžija" reaguje smušeno, Kun Aguero to ne prašta i šalje loptu iza leđa Vojteha Ščešnjog - 0:1.

Nedugo potom David Silva je u prilici da duplira prednost svog tima, ali Ščešnji se pobrinuo da do toga ne dođe.

Bilo je pokušaja na obe strane do odlaska na odmor, ali se rezultat nije menjao.

Na poluvremenu je Pelegrini izveo iz igre Frenka Lamparda koji je debitovao u dresu Sitija, umesto nejga na teren je poslao bivšeg igrača Arsenala Samira Nasrija.

Prvu veliku priliku u drugom delu igre imali su gosti na isteku sata igre. Gael Kliši je imao solidnu priliku da postigne svoj prvi gol za "Građane" protiv bivšeg kluba, ali njegov pokušaj ide pored gola.

Arsenal se nakon toga budi i ubrzo dolazi do izjednačenja.

Aron Ramzi asistira za Džeka Vilšera, koji postiže svoj prvi gol za Arsenal još od januara. Igrao se 63. minut.

Igra se rasplamsala, ekipe se smenjuju u napadima, domaćin profitira u takvoj situaciji, Vilšer u 74. minutu divno asistira glavom za Aleksisa Sančeza, a Čileanac postiže divan gol i dovodi svoj tim u vođstvo.

Nakon preokreta Pelegrini šalje u igru Aleksandra Kolarova, Srbin je bio pravo osveženje i Siti je bolji tim u finišu meča.

U 83. minutu "Građani" su izborili korner, Martin Demikelis je bio najviši u skoku i izjednačio rezultat. Imao je Ščešnji loptu na ruci, ali nije sprečio da uđe u gol.

Šampion kreće po pobedu, Kolarov je pogodio stativu u pslednjim trenucima regularnog dela meča, u nadoknadi je još jednom lopta pogodila okvir gola domaćina nakon loše komunikacije u poslednjoj liniji, ali rezultat je ostao 2:2.

Golove pogledajte OVDE. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke