Dinastija "Handanović" i Azaru stala na put!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 06.11.2014.
10:08
Izvor: Sportske.net

Jasmin Handanović postao prvi čovek koji je Edenu Azaru odbranio penal u dresu Čelsija. Njegovog slavnijeg rođaka Samira zapamtio Nemanja Vidić. Ko su najboljih 10 izvođača penala u svetskom fudbalu?

Beta/AP Photo/Nikola Solic
Beta/AP Photo/Nikola Solic

Povezane vesti

Za Samira Handanovića, golmana Intera znate kako brani penale. On je specijalista za čitanje udaraca sa bele tačke, recimo u nedelji kada je odbranio penal Nemanji Vidiću, svom sadašnjem klupskom drugu, u duelu Slovenije i Srbije, skinuo je udarac sa bele tačke Maksiju Lopezu, a onda i Antoniju Kasanu.

Izgleda da u familiji Handanović ima nešto vezano za penale, Samirov manje poznati rođak, Jasmin je sinoć u Mariboru odbranio penal Edenu Azaru i sačuvao "Ljubičastima" bod protiv Čelsija.

Jasmin je takođe bio u Italiji kao njegov mlađi rođak, branio je po drugoj ligi za Mantovu i Empoli, pre tri godine se vratio u domovinu. Azar će ga pamtiti po jednoj stvari, nikada Belgijanac nije promašio penal u dresu Čelsija.

Do sinoć njegov skor je bio perfektan, 17 golova bez promašaja.

Ko su najbolji strelci penala u najjačim evropskim ligama.

Najviše je penala pretvorio u gol Kristijano Ronaldo, dao je 52 gola iz penala, iz 57 pokušaja.

Ibra je izveo 40 dao 36, Mesi je od 36 realizovao 32 udarca sa bele tačke.

Na infografiku vidite i ostale, Ćabi Prijeto i Lejton Bejns su promašili po jedan, doduše iz manje pokušaja, Tevez dva, ali penale u Juventusu izvodi Arturo Vidal. Po dva su promašili u Atletiku i Monaku Falkao, a i Mikel Arteta dva puta nije bio precizan sa bele tačke.

Mario Baloteli je dugo držao 100% rekord, ali je onda u Milanu promašio dva u nizu protiv Napolija i Đenove pa je pokvario skor.

Ovo je statistika (bez sinoćnjeg penala Edena Azara) u poslednjih 10 godina u najjačim evropskim ligama.

Penal

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke