Dinamo Zagreb: ''Svi smo mi Džo''!?

Autor: Beta Beta
nedelja 14.12.2014.
20:29
Izvor: Beta

Reprezentativac Hrvatske i fudbaler Dinama Josip Šimunić danas je završio igračku karijeru, a iz kluba je ispraćen porukom iz naslova...

gnkdinamo.hr
gnkdinamo.hr

Povezane vesti

Uoči poslednje utakmice u ovoj godini Dinamo se oprostio od kapitena Josipa Šimunića (36), a na oproštaju je od kluba dobio uramljen dres s brojem 116 na kojem je pisalo "Svi smo mi Džo", prenosi Hina.

Šimunić je u dresu Dinama igrao dva puta u Ligi šampiona i dva puta u Ligi Evrope. Osvojio je tri titule prvaka Hrvatske, po jedan Kup i Superkup. U nešto manje od tri i po godine koliko je proveo u Dinamu Šimunić je upisao 116 nastupa i postigao osam pogodaka.

On je Dinamo stigao u leto 2011. godine nakon više od decenije provedene u Nemačkoj gde je igrao za Hofenhajm, Herthu i HSV.

Šimunić je sa reprezentacijom Hrvatske izbrio plasman na Svetsko prvenstvo, ali on u Brazil nije otputovao zbog kazne FIFA.

Šimunić je, naime, kažnjen sa deset utakmica neigranja nakon što je u decembru prošle godine posle pobede nad Islandom u Zagrebu uzeo mikrofon i nekoliko puta sa terena uzviknuo "za dom", na šta su mu navijači s tribina odgovorili sa "spremni".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke