Dinamo savladao Hajduk golom u sudijskoj nadoknadi!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 05.12.2015.
18:03
Izvor: Sportske.net

Najveći fudbalski derbi koji Hrvatska ima odigran je u subotu popodne na "Maksimiru" gde je domaći Dinamo pogotkom Sudanija u poslednjem minutu utakmice uspeo da savlada splitski Hajduk.

BETA/AP Photo/Darko Bandic
BETA/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Uspon koji je poslednjih godina ostvarila Rijeka i sunovrat Hajduka nije mnogo uticao na to da se u hrvatskoj okršaj Dinama i najvećeg splitskog kluba i dalje doživljava kao derbi nad derbijima.

Aktuelni šampion Hrvatske u subotu je u okviru 19. kola tamošnje "Nogometne lige 1" kao domaćin savladao Hajduk iz Splita rezultatom 2:1 (1:1), a pobedonosni pogodak za "Modre" postigao je Sudani u poslednjem minutu meča.

Hrvatski derbi odigran je pred samo 8.000 ljubitelja fudbala a domaći su poveli već u petom minutu golom Fernandesa koji je sa pet metara pogodio glavom.

Nakon primljenog gola gosti iz Splita krenuli su u kontraudar koji im je u 17. minutu doneo izjednačenje. Vezni fudbaler Hajduka Mijo Caktaš ostao je usamljen na 18 metara od gola pa je preciznim udarcem poravnao rezultat.

Sve do sudijske nadokande na snazi je bio rezultat 1:1 a onda su usledila velika uzbuđenja poput onih koja su viđena u prvom međusobnom susretu dva tima u tekućoj sezoni.

Ovoga puta nije bilo penala za Dinamo ali jeste crvenog kartona za fudbalera Hajduka Džefersona, da bi u petom minutu nadoknade Sudani pogodio za trijumf Zagrepčana kojim su preskočili Rijeku i izbili na čelo tabele.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke