Dijego Simeone – Tri godine istorije!

Autor: Miloš Marković
četvrtak 25.12.2014.
10:38
Izvor: Sportske.net

Navršile su se tačno tri godine otkako se Dijego Simeone vratio u Atletiko Madrid. Knjige se same pišu kada je u pitanju ovaj temperamentni Argentinac.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Dijego opčinjava.

Nema fudbalskog navijača imunog na njegov karakter, šarm, požrtvovanje, odnos prema radu, prema igračima, prema navijačima.

Trener koji ima čudesni dar potrošio je tri godine na klupi Atletiko Madrida, u tom periodu svoje ime, već urezano u istoriju ovog kluba, samo potvrdio, svrstao se u isto koš sa legendama. Jer, popularni Ćolo, u prilog tome govore i suvoparne brojke, čovek je koji je zauvek obeležio Atletiko Madrid.

Sa ukupno 174 zvanične utakmice na klupi Atletiko Madrida, Dijego Simeone nalazi se na četvrtom mestu liste najdugovečnijih trenera ovog španskog kluba. Ispred njega na trećem mestu jeste Radomir Antić, sa 189, na drugom Zamora sa 220 i na prvom neprikosnoveni Luis Aragones sa 612.

Sam pomen Dijega Simeonea u kontekstu ovih fudbalskih veličina dovoljno govori o njegovom statusu u Atletiko Madridu.

Pisali smo o njegovom neodoljivom šarmu ---> OVDE, u prazničnim danima slave ga i Španci.

Sjajan infografik sa ostvarenjima ovog trenera osvanuo je u tamošnjoj štampi, sva postignuća sa Jorgandžijama su na jednom mestu.

simeone

Nakon Rasinga, Estudijantesa, San Lorenca i Katanije, Dijego Simeone je seo na klupu Atletiko Madrida, kluba sa kojim je do sada osvojio pet trofeja. Ligu Evrope, Superkup Evrope, Primeru, Kup Kralja i Superkup Španije.

Bilans uspeha kazuje da je Simeone sa Atletikom zabeležio ukupno 113 pobeda, 34 remija i 27 poraza, na svojih 174 meča.

Upisao je i nekoliko rekorda popularni Ćolo. Pamti se niz od 23 uktamice bez poraza, 16 vezanih pobeda u Evropi, 21 pobedi na Kalderonu i 5 golova koje je na jednoj utakmici postigao jedan fudbaler (Radamel Falkao, 10. 12. 2012. godine).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boixos Nois
Thursday, 25.12.2014
12:31

Od dolaska Ronalda u Real, Atletiko je osvojio više trofeja od Reala ako se ne varam :D

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 25.12.2014
15:07

Ne varas se, imaju trofej vise. . . S' tim sto je bitna razlika ta da Real ne igra LE, jednostavno to nije njegov renome. . I Real ce nastaviti da osvaja trofeje i u sledecoj sezoni, dok su Atletiko i Barsa u slobodnom padu. .