Dijego Forlan se povukao iz reprezentacije

Autor: Beta Beta
četvrtak 12.03.2015.
11:34
Izvor: Beta

Kraj, legenda je rešila da se oprosti od dresa Urugvaja.

Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko
Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko

Povezane vesti

Urugvajski fudbaler Dijego Forlan povukao se danas iz reprezentativnog fudbala, rekavši da je vreme da nova generacija igrača ostavi trag u nacionalnom timu njegove zemlje.

"Naravno, ovo je bila veoma teška odluka, ali je vreme da se napravi put za novu generaciju igrača", rekao je Forlan, koji je sa Urugvajem nastupio na tri svetska prvenstva.

Ovaj 35-godišnji napadač je tokom 12 godina za reprezentaciju svoje zemlje nastupio 112 puta, a postigao je 36 golova.

Forlan je odluku saopštio u Osaki, gde igra za lokalni Sereso. Očekuje se da se iz fudbala povuče kada mu na kraju sezone istekne ugovor sa tim japanskim klubom.

On je na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010 godine bio najbolji igrač i strelac, na takmičenju na kojem je Urugvaj došao do polufinala.

Iako u Seresu zaradjuje oko pet miliona evra godišnje, Forlan igra svoj verovatno najlošiji fudbal u karijeri, postigavši samo sedam golova na 26 utakmica.

Forlan je profesionalnu karijeru počeo u Independijenteu, potom je nastupao u Evropi za Mančester junajted, Viljareal, Atletiko Madrid i Inter, da bi pre Seresa otišao u brazilski Internasional.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Diego Forlán Corazzo
Thursday, 12.03.2015
12:40

Zelim da se zahvalim svima na podrsci tokom svih ovih godina svim Urugvajcima kao i onim neutralnim fudbalskim fanovima koji su podrzavali nasu ekipu i naravno mojim saigracima i selektorima. Bila je privilegija nastupati za Urugvaj i biti njegov kapiten, to je bilo ostvarenje mojih snova. Bili smo cetvrti na svetu i najbolji u Juznoj Americi, to je bila velika cast kao i to sto sam postao rekorder po broju nastupa za reprezentaciju. Hvala svima jos jednom! VAMOS URUGUAY!!!!!!