Di Mateo: "Naučili smo lekciju"

Autor: Beta Beta
sreda 18.02.2015.
01:21
Izvor: Beta

Trener Šalkea ističe da je njegova ekipa izvukla mnogo pouka iz prošlogodišnjeg ubedljivog poraza od tog španskog kluba u Ligi šampiona.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Fudbaleri Šalkea igraju sutra od 20.45 u Gelzenkirhenu protiv Real Madrida, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona. Ekipe su i prošle godine igrale u toj fazi, a Real je pobedio ukupnim rezultatom 9:2.

"Naučili smo mnogo iz prošlogodišnjeg poraza od Reala. Ali, mnogo smo napredovali, sada smo drugačiji tim", rekao je Di Mateo, koji je 2012. godine sa čelsijem osvojio Ligu šampiona.

Real je prošle sezone u Gelzenkirhenu pobedio sa 6:1, a kasnije je osvojio 10. titulu evropskog prvaka i ove godine će pokušati da postane prva ekipa koja je odbranila trofej u najelitnijem evropskom takmičenju.

Tokom zimskog prelaznog roka u šalke je na pozajmicu iz Mančester sitija došao srpski reprezentativac Matija Nastasić i konkurisaće za mesto u timu, a Di Mateo zbog povreda neće moći da računa na Julijana Drakslera, Leona Gorecku i Džefersona Farfana.

Šalke je četvrti na bundesligaškoj tabeli, a u poslednjim prvenstvenim utakmicama imao je problema u napadu, pošto je napadač Klas Jan Huntelar bio suspendovan. Očekuje se da će Holanđanin biti u timu za sutrašnju utakmicu. On je prošle godine bio jedini strelac za šalke u porazu protiv Reala.

Fudbaler Šalkea Sidni Sam rekao je da njegova ekipa mora dobro da igra u odbrani ako želi da ostvari dobar rezultat protiv Reala.

"U njihovoj ekipi je mnogo provoklasnih igrača kao što su Kristijano Ronaldo, Garet Bejl, Karim Benzema i ostali. Ako se budemo dobro i čvrsto branili otežaćemo posao svakoj ekipi. Imamo dobre igrače, siguran sam da ćemo imati šanse"
, rekao je on.

"Ovo je nova sezona, nova situacija. Mislim da smo sada mnogo stabilniji nego prošle godine. Naši navijači veruju u nas, mi imamo samopouzdanja i to su ključne stvari ako želimo da ostvarimo uspeh protiv Reala", dodao je Sam.

Šalke u utakmicu ulazi posle prvenstvenog poraza od Ajntrahta od 0:1, dok je Real sa 2:0 pobedio Deportivo.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
S-I-M-K-E
Wednesday, 18.02.2015
12:32

Ocekujem ocas X,a u Madridu ce Real lagano dobiti.

avatar
ppera2
Wednesday, 18.02.2015
15:14

Isto tako. Ni smaračina od fudbala bez golova me neće iznenaditi, a u Madridu će naravno biti druga pesma. Sve u svemu vrlo lako za Real...