DFB Pokal - Menhengladbah sa kreča rešio Kostićev HSV!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 01.03.2017.
20:31
Izvor: Sportske.net

Izgleda da psihiloški tretman nije pomogao fudbaleri Hamburgera, ali makar ovog puta nisu doživeli katastrofu.

EPA/MAURIZIO DEGL' INNOCENTI
EPA/MAURIZIO DEGL' INNOCENTI

Povezane vesti

HSV je minulog vikenda deklasiran na "Alijanc Areni", a nakon tog debakla angažovali su i psihologa kako bi se igrači što pre opasuljili.

Ipak, sada su doživeli novi poraz, kako su na svom terenu izgubili od Gladbaha u četvrtfinalu Kupa Nemačke, rezultatom 1:2 (0:0)

Domaćin je bio i nešto bolji rival u prvih 45 minuta, a onda je nakon 20 minuta igre u nastavku sve bilo gotovo.

Najpre je u 52. minutu albanski reprezentativac Marvraj skrivio jedanaesterac, izveo ga je Lars Stindl minut kasnije i doveo goste u vođstvo.

Nešto manje od 10 minuta kasnije, nova nespretna reakcija odbrane HSV-a, ovoga puta Oštrolek pravi prekršaj u svom kaznenom prostoru.

Odgovornost je i pored uspešno izvedenog jedanaesterca Štindla ovoga puta preuzeo Rafel, a i Brazilac je poput Nemca bio precizan sa kreča.

Hamburger je do kraja pokušavao da se vrati u meč, uveo je trener Gisdol i Filipa Kostiča u igru, ali je domaćin uspeo da dođe samo do počasnog gola u bukvalno poslednjim trenucima utakmice. Nakon gola Vuda, ipak nije bilo dovoljno vremena da HSV izbori i produžetke.

Borusija je izborila plasman u 1/2 finale, a tamo ih za sada čeka samo Ajntraht iz Frakfurta.

Večeras će se u 1/4 finalu sastati Bajern i Šakle, dok će poslednji polufinalista biti poznat nakon okršaja Borusije Dortmund i niželigaša Lotea.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke