DFB Kup - Kosta presudio "Vukovima", Gladbah lako sa Grojter Firtom

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 07.02.2017.
22:41
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Nemačke i branilac trofeja u nacionalnom kupu nastaviće misiju odbrane "duple krune" pošto je golom Daglasa Koste presudio Volfsburgu i obezbedio plasman među osam najboljih u DFB Kupu.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Minimalnim trijumfom (1:0) nad ekipom Volfsburga fudbaleri minhenskog Bajerna obezbedeili su plasman u četvrtfinale nemačkog kupa pa će u nastavku sezone pokušati da odbrane oba trofeja na domaćoj sceni.

Bavarci su u četrtom takmičarskom meču u 2017. godini u potpunosti nadigrali protivnika, ali su na kraju do pobede stigli zahvaljujući fenomenalnom Manuelu Nojeru koji je u završnici susreta sačuvao prednost svog tima.

Gosti su se opredelili za defanzivni pristup na "Alijanc Areni" pa su bukvalno sve do poslednjih deset minuta bili bezopasni po protivnički gol, a Bajern je sa druge strane konstantno pretio.

Najveća opasnost za Volfsburg bio je Mats Humels koji je u nekoliko navrata tokom večerašnje utakmice imao čiste situacije ispred gola Volfsburga ali mu nikako nije polazilo za rukom da loptu pošalje u okvir gola.

Trenutak odluke zbio se u 18. minutu susreta kada je Daglas Kosta raspalio ka golu sa dvadesetak metara a lopta je na putu ka golu pogodila jednog od igrača Volfsburga i prevarila golmana Koena Kastelsa koji je već krenuo na levu stranu.

Tokom drugog poluvremena Bajern je u nekoliko navrata mogao da uveća prednost ali kako to nije učinio gosti su dočekali svoje prilike. Samo zahvaljujući Manuelu Nojeru "Mašinerija" je uspela da odbrani prednost stečenu u 18. minutu i da se plasira u četvrtfinale.


Večeras su odigrane još tri utakmice osmine finala DFB Kupa. Ranije danas Hamburg je iznenadio Keln i obezbedio mesto među osam najboljih, a svoje mesto u četvrtfinalu zauzele su i ekipe Arminije Bilefeld i Borusije Menhengladbah.

Arminija se namučila sa Valdorfom pa je tek nakon penala prošla dalje, dok je Borusija Menhengladbah bez većih problema slavila protiv Grojter Firta (0:2) golovima Oskara Vendta i Torgana Azara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kristian
Wednesday, 08.02.2017
14:58

Muka mi je vec od ove igre ni ne gledaju mi se utakmice ali nadam se da ce sve ispasti dobro

avatar
Bavarec21 do groba
Wednesday, 08.02.2017
09:52

sranje od igra stramota anceloti raus

avatar
Sporske me ugasile
Wednesday, 08.02.2017
00:04

Nije Bayern onako ubedljiv kao sto je pre bio . Morace da se bas pomuce u Ligi Sampiona ako misle da nesto vise urade .

avatar
MSSZRMK
Wednesday, 08.02.2017
01:37

To zbog Ancelotija ne zna igrati ligu.

avatar
VATRENI BAVARAC
Tuesday, 07.02.2017
23:43

Dobro je idemo dalje