DFB Kup - HSV odrao 'Jarčeve', Subotić sa klupe gledao Kostića i Jojića

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 07.02.2017.
20:22
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Hamburga obezbedili su plasman u četvrtfinale nemačkog kupa pošto su bez ikakvih problema izašli na kraj sa neubedljivim Kelnom. Filip Kostić i Miloš Jojić na terenu, Neven Subotić poraz "Jarčeva" gledao sa klupe.

bvb.de
bvb.de

Povezane vesti

Trijumfom nad ekipom Kelna 2:0 (1:0) fudbaleri Hamburga postali su prvi četvrtfinalnisti nemačkog kupa.

Konačan rezultat meča ne oslikava stanje stvari na terenu, jer je domaći sastav bukvalno "pregazio" nemotivisanu ekipu Kelna koja je samo zahvaljujući golmanu Tomasu Kesleru izbegla katastrofu.

Domaći su stigli do prednosti posle samo pet minuta igre, a nakon akcije Filipa Kostića i Đan-Luke Valdšmita koja je okončana pogotkom Gideona Junga.

"Jarčevi" su prvi put zapretili nakon pola časa igre ali je dobar udarac Celera zaustavio dobro postavljeni Rene Adler.

Drugo poluvreme predstavljalo je demonstraciju sile domaćeg tima koji je u više navrata pretio preko Valdšmita i Bobija Vuda, a presudu Kelnu napisao je potonji 15 minuta pre kraja susreta nakon asistencije Gideona Junga.

Da su Đan-Luka Valdšmit i Bobi Vud bili malo koncentrisaniji u završnici Hamburg bi verovatno "spakovao" pet ili šest komada ekipi Kelna ali i ovakav trijumf HSV vodi među osam najboljih u kupu.

Filip Kostić je odigrao svih devedeset minuta za domaće, zaradio je i javnu opomenu zbog jednog neopreznog starta, dok je Miloš Jojić dobio priliku u poslednjih petnaestak minuta. Neven Subotić je utakmicu odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke