DFB Kup - Herta kao Union, "Milioneri" prošli na penale!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.02.2017.
23:29
Izvor: Sportske.net

Spisak učesnika četvrtfinala nemačkog kupa kompletiran je nakon mečeva osmine finala koji su odigrani u sredu. Trećeligaš iznenadio "Lavove" iz Minhena, Borusija posle penala eliminisala Hertu.

Beta/AP Photo/Michael Probst
Beta/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

Nakon jučerašnjih mečeva osmine finala nemačkog kupa u sredu smo posvedočili preostalim okršajima ove faze takmičenja koji su nam dali odgovor na pitanje ko nastavlja borbu za trofej.

Svoje mesto među osam najboljih u utorak su obezbedili Hamburg, Bajern Minhen, Borusija Menhengladbah i Arminija Bilefeld, a večeras su im se priključili Borusija Dortmund, Šalke, Ajntraht Frankfurt i trećeligaš Lote.

Najveće iznenađenje priredio je trećeligaš sa severozapada Nemačke koji je na stadionu koji može da primi gotovo čitav grad savladao Minhen 1860 rezultatom 2:0 (1:0) i tako ostvario najveći uspeh u istoriji kluba.

Športfrojnd Lote slavio je protiv drugoligaša iz Minhena zahvaljujući golovima Jaroslava Lindnera i Kevina Frajbergera, pa ćemo tako ekipu koja zauzima sedmo mesto na tabeli treće lige gledati u četvrtfinalu DFB Kupa.

Šalke je kao gost lako izašao na kraj sa drugoligašem Sandhauzenom 1:4 (0:3) koji se trenutno dobro kotira u Cvajti.

"Rudari" su otpor ekipe sa jugoistoka Nemačke slomili u završnici prvog poluvremena pošto su za samo osam minuta postigli tri gola i tako trasirali put ka plasmanu u četvrtfinale.

Alesandro Šopf načeo je Sandhauzen u 38. minutu nakon pometnje u kaznenom prostoru domaćih i velikog promašaja Kaliđurija. Na kraju je Šopf zakucao loptu u mrežu i doneo prednost Šalkeu.

Do odlaska na odmor gosti su postigli još dva gola. Najpre se Kaliđuri iskupio za promašaj i duplirao prednost Šalkea, da bi Naldo u prvom minutu nadoknade bio najviši u skoku posle kornera i glavom smestio loptu u mrežu Sandhauzena.

Počasni pogodak za domaće pao je u 64. minutu posle prekida, a konačan rezultat postavio je Jevhen Konopljanka nakon korenra i stative koju je pogodio Hevedes.

Matija Nastasić odigrao je čitav meč za Šalke.

Jako zanimljivo bilo je i u Hanoveru gde je slavio Ajntraht iz Frankfurta rezultatom 2:1 (2:1).

Prvo poluvreme palo je u zaborav pošto su u drugom pala sva tri gola, a domaćin je u šestom minutu nadoknade propustio priliku da iz penala stigne do produžetka.

Martin Harnik je doveo domaće u prednost u 57. minutu, ali su gosti iz Frankfurta izjednačili posle samo pet minuta igre, a potom i napravili potpuni preokret.

Taleb Tavata je najpre iskoristio centaršut sa desne strane i ubacio loptu u nebranjenu mrežu, a onda je Haris Seferović sjajno reagovao i iskoristio kiks protivničkog igrača nakon čega je postavio, ispostaviće se, konačan rezultat.

Salif Sane je u šestom minutu nadoknade vremena imao priliku da odvede meč u produžetak ali je njegov udarac sa bele tačke odbranio golman Lukas Hradecki.

Mijat Gaćinović je participirao u trijumfu Ajntrahta pošto je ušao sa klupe u 68. minutu i na terenu proveo gotovo pola sata.

Najzanimljivija utakmica bila je ona u Dortmundu, na stadionu "Vestfalen", gde su se sastali Borusija i Herta.

"Milioneri" su plasman u četvrtfinale obezbedili tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (:) pošto je u regularnom toku meča i nakon produžetaka bilo 1:1 (0:1).

Salomon Kalu je doveo Hertu u prednost golom u 27. minutu, a domaći su na izjednačenje čekali do trećeg minuta nastavka. Nakon stative Osmana Dembelea lopta je kružila u šesnaestercu i stigla do Marka Rojsa koji je šalje u mrežu.

Nedugo nakon izjednačujućeg gola Borusija preko Pjera Emerika Obamejanga stiže do novog pogotka ali ga je sudija poništio i dosudio prekršaj nad golmanom.

Tokom trideset minuta u produžecima bilo je povreda, žutih i crvenih kartona, ali ne i golova, pa je Borusija baš kao u duelu sa Union Berlinom tražila mesto u četvrtfinalu u penal seriji.

Gosti nisu postigli gol iz prva dva šuta, nadu im je dao Kristijan Pulišić kojem je golman Herte odbranio penal, ali je zatim sve došlo na svoje mesto pošto je Salamon Kalu promašio peti penal i poslao "Milionere" u četvrtfinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
HHadzimontagic
Thursday, 09.02.2017
11:36

Fudbalu trebaju promene, igrac vise na terenu nista ne znaci, ekipe se brane do besvesti, i kad protivnik treba nesto vise da napravi, protivnik pravi zuti. Fudalu trebaju promene, ukidanje crvenog kartona, i poslije zutog igrac ide na tusiranje. Tako bi fudbal dobio na atraktivnosti imali bi vise driblinga, dobrih akcija, i sto je normalno imali bi ogroman broj golova.