Deset stvari koje niste znali o Zlatanu Ibrahimoviću!

Autor: Janko Glavonjić
sreda 17.12.2014.
22:00
Izvor: Sportske.net

Kao jedan od najharizmatičnijih, ali i najboljih fudbalera današnjice, Zlatan Ibrahimović privlači veliku pažnju medija svojim igrama, ali i svojim ponašanjem. Retke su stvari koje o njemu ne znamo, ali ovih deset činjenica verovatno spadaju u njih.

Beta/AP Photo/David Vincent
Beta/AP Photo/David Vincent

Povezane vesti

Da li ste znali da je Ibrahimović imao dvojku iz fizičkog u školi? I sada ga ponekad optužuju da je sebičan, lenj na terenu, a takav je bio i kao dečak, nije priznavao autoritete i nije želeo da trenira, pa ga je nastavnik adekvatno "nagrađivao" za njegov trud.

Ibrahimović je kao dečak krao bicikle! Da bi stigao do trening kompleksa naravno, koji je bio udaljen pet kilometara od njegove kuće. Jednom je čak ukrao bicikl pomoćnog trenera!

Zlatan je po prelasku u Ajaks iz Malmea imao lošu prvu sezonu, postigavši samo 6 golova u 24 utakmice. Sautempton ga je tražio da ode na pozajmicu, Ajaks je pristao, ali je Zlatan to odbio jer nije želeo da ide u lošiji klub.

Nije tako nepoznat njegov sukob sa Van Der Vartom, kada je Zlatan postigao čuveni gol predriblavši gotovo čitav tim, i ignorišući Van Der Varta, koji je od tog trenutka pao u njegovu senku. Nekoliko dana posle toga, u meču Holandije i Švedske, Ibra je povredio Holanđanina, mnogi tvrde namerno, i tako očistio sebi put u Ajaksu i postao njegova prva zvezda.

Ibrahimović često ističe sebe u prvi plan i retko kada se može čuti da nekome oda priznanje, ili čak prizna da je legenda. Jedini čovek kojeg Zlatan smatra da stoji na pijedestalu sa njim je Al Paćino.

Ibra je fudbaler koji je osvojio osam uzastopnih titula za četiri tima, po čemu je rekorder. Ipak, mrlja u karijeri ostaće mu neosvojena Liga šampiona, ako ne uspe da je osvoji dok se ne penzioniše.

Ibrahimović je najskuplji igrač u istoriji, ako se računaju svi njegovi transferi, ukupno su klubovi koji su ga dovodili platili višu cenu za njega nego za bilo kog drugog igrača.

Ibrahimović je nosilac crnog pojasa u tekvondou, a očigledno je da svoj hobi primenjuje i u fudbalu, svojim neverovatno atraktivnim potezima, kada visoko podignutom nogom uspeva da iskontroliše loptu i šutira.

U jednom popularnom francuskom restoranu možete naručiti Zlatan burger, koji ima čak 600 grama mesa, a nazvan je po Zlatanu zato što je kralj među hamburgerima, kao što je Zlatan kralj među fudbalerima.

Na kraju, verovatno znate da je u švedski jezik zvanično uključena reč "zlatanera", koja znači dominirati, ubedljivo pobediti, i naravno, treba da oslika Zlatanovu pojavu na terenu.

zlatanera

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke