Dešan objavio spisak za prijateljske utakmice

Autor: Stevan Milovanović
četvrtak 17.03.2016.
17:06
Izvor: Sportske.net

Selektor reprezentacije Francuske Didije Dešan saopštio je spisak od 23 igrača za prijateljske mečeve protiv Holandije i Rusije.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Priliku da debituje za reprezentaciju Francuske imaće vezni fudbaler Lestera N'Golo Kante, koji je mesto u timu zauzeo umesto Morgana Šinderlina.

"N'Golo prikazuje vrhunske partije u Lesteru i zato je dobio šansu umesto Šinderlina. Nije da nemam poverenja u Morgana, znam šta i koliko može, ali za sada je najvažnije da N'Golo dobije priliku pre nego što saopštim konačan spisak za EURO 2016" istakao je Dešan.

Na spisku Dešana se nalazi i plejmejker Vest Hema Dimitri Paje, dok za Karima Benzemu i dalje nema mesta. Benzema nije bio u sastavu Trikolora još od prijateljske utakmice sa Jermenijom u oktobru, kada je odstranjen iz tima zbog navodnog učešća u ucenama Metjua Valbuene seks snimcima. Međutim odluka je povučena prošle nedelje.

"Vi imate pravo na svoje mišljenje, ali ja biram tim dok sam selektor. O pitanju Benzeme odlučiće dva čoveka, a to smo predsednik fudbalskog saveza i ja" odgovorio je Dešan na pitanje novinara o eventualnom povratku Karima Benzeme u nacionalni tim.

Evo i kompletnog spiska:

Golmani: Ugo Ljoris (Totenhem), Stiv Mandanda (Olimpik Marsej),  Benoa Kostil (Ren).

Odbrana: Kristof Žale (PSŽ), Patris Evra (Juventus), Rafael Varan (Real Madrid) , Mamadu Sako (Liverpul), Žeremi Metju (Barselona), Bakari Sanja (Mančester Siti), Lukas Dinje (Roma), Loren Koščelni (Arsenal).

Vezni red: Žoan Kabaje (Kristal Palas), Lasana Dijara (Olimpik Marsej), Blez Matuidi (PSŽ), Musa Sisoko (Njukasl), Pol Pogba (Juventus), N'Golo Kante (Lester Siti).

Napadači: Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Dimitri Paje (Vest Hem), Olivije Žiru (Arsenal), Andre-Pjer Žinjak (Tigres), Antoni Marsijal (Mančester junajted), Kingsli Koman (Bajern Minhen).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
StormyLBZ
Thursday, 17.03.2016
19:32

Kako je ovaj Desan los trener, strasno!

avatar
Lord of Nottingham
Thursday, 17.03.2016
18:44

Dosta mocno izgledaju, vidjecemo kako ce to pokazat na terenu

avatar
Thursday, 17.03.2016
18:25

Kakav vezni samo! Kante Matuidi Pogba

avatar
Klop&theKop
Thursday, 17.03.2016
18:20

Paklen tim, odbrana je malo u godinama, ali tim za titulu svakako.

avatar
VicenteCalderon
Thursday, 17.03.2016
18:17

mislim da im i domacinstvo ne moze pomoci, pored spanije nemacke nemaju cemu da se nadaju sa ovakvim timom