Dešan: "Moji igrači znaju šta nosi prva utakmica"

Autor: Beta Beta
četvrtak 09.06.2016.
20:55
Izvor: Beta

Selektor Francuske Didije Dešan rekao je danas da je spremio posebnu poruku za svoje fudbalere pred utakmicu sa Rumunijom, kojom će početi takmičenje na Evropskom prvenstvu.

Beta/AP Photo/Thibault Camus
Beta/AP Photo/Thibault Camus

Povezane vesti

Utakmica prvog kola Grupe A između Francuske i Rumunije igraće se sutra od 21.00 na stadionu u "Sen Deniju".

"Igrači treba da imaju taj osećaj u dubini stomaka, da stegnu vilicu kada izađu na teren. Ne želim da otkrijem šta ću im reći u svlačionici pred utakmicu, pošto će to biti nešto posebno", rekao je Dešan uoči početka takmičenja.

Kada je reč o protivniku, Dešan je kazao da Rumuni imaju "solidnu tehničku bazu" i umeju da igraju fudbal.

Poslednji trening pred utakmicu odradio je i Kingsli Koman, koji je tokom nedelje imao problema sa povredom. Ipak, Joan Kabaj je ranije napustio trening, ali će biti spreman.

Dešan je rekao da će Evropsko prvenstvo u Francuskoj biti prilika da narod "pobegne" od mnogo problema, poput bezbednosnih rizika, protesta, štrajkova i poplava.

"Evropsko prvenstvo je veliko takmičenje, a Francuska ima velikih socijalnih problema, pa će ovo biti prilika da narod 'pobegne' iz toga na trenutak", rekao je Dešan.

On je naveo da ne oseća pritisak pred početak takmičenja.

"Pritisak? Svakako da ga ne osećam. Pritisak je negativna stvar. Čoveku je potreban adrenalin, uzbuđenje", dodao je selektor Francuske.

Dešan je rekao da zna šta francuski narod očekuje od svoje reprezentacije.

"Oni od nas žele pobede", istakao je Dešan.

Francuzi, koji su dvostruki šampioni Evrope, imaju mnogo razloga za optimizam, pošto su u odličnoj formi. Dešanova ekipa je pobedila na devet od poslednjih 10 utakmica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Danijella
Thursday, 09.06.2016
21:33

Mozemo da uocimo jednu vrlo bitnu stvar izmedju redova. Kada su ga pitali o Rumuniji, trener lepo kaze solidni su i toliko, nema nekog hvalospeva o svakom protivniku kao sto je postala rutina kod nas pa cak i kada igramo protiv Jermenije ili Estonije. Mi pred utakmicom sa Nemcima ili Francuzima pricamo kko au to top 3 ekipe i bla bla bla...kada nam dodju Jermejci ili Estonci onda svi danas. Igraju fudbal i imaju izvanredne rezultate...Naravoucenje, koliko postujes sebe toliko ce drugi postovati tebe!