Dešam će tužiti legendu francuskog fudbala!

Autor: Pavle Lazarević
petak 27.05.2016.
20:03
Izvor: Sportske.net

Selektor "Trikolora" želi na sudu da izbori 'pravdu', nakon kontraverznog komentarisanja njegovog spiska za EURO.

Beta/AP Photo/Hektor Pustina
Beta/AP Photo/Hektor Pustina

Povezane vesti

Kontraverze u francuskom fudbalu su postale veoma česta stvar, a čini se da nema kraja.

Naime, kako prenose francuski mediji, selektor nacionalne selekcije te zemlje Didije Dešam će tužiti bivšeg slavnog fudbalera Mančester Junajteda Erika Kantonu, zbog njegovih komentara o mogućoj diskriminaciji u reprezentaciji Francuske.

Kantona je nedavno dao izjavu za engleski "Gardijan" u kojoj je izrazio sumnju da je Dešam izostavio Karima Benzemu i Hatema Ben Arfu sa spiska reprezentacije zbog porekla njihovih porodica, odnosno jer ovi igrači imaju afričke gene.

"Benzema i Ben Arfa su fantastični igrači, za mene trenutno najbolji u Francuskoj. Dešam ima pravo francusko ime, ali čini mi se da je iskoristio onu kontraverznu situaciju oko Benzeme da ga izostavi sa spiska.

Što se Ben Arfe tiče, on ima tuđe poreklo, a izgleda da je zbog toga izostavljen, imam pravo da mislim o tome, zbog čega drugog bi bio van reprezentacije kad je jedan od najboljih koje imamo trenutno
", rekao je čuveni bivši golgeter.

Selektor "Trikolora" je najavio tužbu, a njegov advokat već radi na tom slučaju. Dešam i Kantona nisu bili u najboljim odnosima ni tokom igračke karijere, a čini se da je tako i danas.

Ipak, ostaje čuđenje zbog ovakve izjave Kantone, jer se na spisku francuske reprezentacije nalazi preko 50% igrača sa afričkim genima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ioannis Komnenos
Saturday, 28.05.2016
03:40

Cim sam video naslov znao sam da je Cantona

avatar
BlueBoy84
Saturday, 28.05.2016
00:12

Nema smisla ne sme covek ni da kaze svoje misljenje, iako je SAMO rekao istinu. Ma bolji je Zinjak hahahaha. Voleo bih da ne prodju ni grupu.

avatar
Can Demir
Friday, 27.05.2016
21:02

Stvarno mi nije jasno zasto nije zvao Ben arfu a Cabaja jeste.

avatar
Al(a)din
Friday, 27.05.2016
20:30

Na tom spisku nema Arapa. Benzema i Ben Arfa su Arapi

avatar
Marko Petrovic
Friday, 27.05.2016
20:26

Benzema ne igra iz poznatih razloga koji nemaju veze sa poreklom. Ben Arfa ima jaku konkurenciju a pritom je poznat po problemima sa disciplinom.

avatar
Marko Stankovic
Sunday, 29.05.2016
14:22

Koja je molim te to ,,jaka konkurencija'' ben arfe da niji zinjak koji igra meksicku ligu ili ziru koji je cele sezone povredjen ba ben arfa je odigrao ovu sezonu bolje nego njih dvoica zajedno .

avatar
Marko Petrovic
Sunday, 29.05.2016
23:01

Ben Arfina konkurencija su Paje, Grizman, Marsijal i Koman. Žiru i Žinjak su špicevi.

avatar
fcb
Friday, 27.05.2016
20:19

Ne vjerujem da je ovo razlog, ali Kantona je u pravu za to da je Ben Arfa medju najboljim igračima Francuske, i da je morao biti na spisku.