Demikelis: "Van Gal je upropastio Bajern!"

Autor: Janko Glavonjić
sreda 17.09.2014.
19:59
Izvor: Sportske.net

Bivši fudbaler Bajerna, Martin Demikelis, optužio je sadašnjeg menadžera Mančester Junajteda Luja Van Gala da je upropastio taj klub!

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Martin Demikelis odigrao je čak 259 utakmica za Bajern, pre nego što je otišao u Malagu 2011. godine.

Isprva je bio nezamenjivi član startne postave i ljubimac navijača, izglasan je i za najboljeg odbrambenog igrača u klubu, ali je po dolasku Van Gala 2009. situacija krenula nizbrdo.

Čuvena je i izjava Argentinca da je Van Gal u svlačionici pokazivao svoje genitalije igračima Bajerna posle jednog poraza i očigledno je da njih dvojica nisu baš sarađivali na pravi način.

"Čim je Van Gal došao, klub je krenuo nizbrdo. Da, osvojio je titule, ali to je bilo sve na konto svojih prethodnika, koji su radili sjajan posao.

Odmah me je postavio na klupu, bez razloga. Naravno, borio sam se, trenirao i održavao formu, a kada sam video da nema vajde, otišao sam u Malagu.

Nikada mi nije saopštio zašto je to uradio, to je bio iracionalan potez pošto sam bio u odličnoj formi. Ali, takav je on, očigledne stvari ne vidi
", rekao je Demikelis.

Argentinac je dodao da kada se sada pogleda taj period, da je očigledno da je Holanđanin unazadio Bajern.

"Upropastio je klub. Od kako je došao, sve je krenulo nizbrdo, izgubio se identitet tima, igrali smo sve lošije. Sreća je što nije ostao još duže, to bi bilo pogubno za Bajern", istakao je Demikelis.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke