Dele Ali dobio novi nadimak

Autor: Boban Filipović
subota 26.03.2016.
12:52
Izvor: Sportske.net

Najbolji asistent Premijer lige u 2016. godini i jedno od najvećih otkrovenja ove sezone na ostrvu viđen je za naslednika jednog bivšeg proslavljenog reprezentativca Engleske.

BETA/AP Photo/Matt Dunham
BETA/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Uoči prijateljskog meča sa Nemačkom u Berlinu, selektor Engleske Roj Hodžson je istakao pred predstavnicima 'sedme sile' da Dele Ali ima potencijal da postane novi 'Kapetan Marvel', tj. novi Brajan Robson, bivši reprezentativac i kapiten 'Gordog Albiona' iz 80-ih i 90-ih godina prošlog veka.

"On je sposoban za sve. Neverovatan je, može da pokriva bilo koje mesto u veznom redu.

Može da odigra i 'desetku' i 'šesticu'.

Mnogo me podseća na Brajana Robsona, prepoznajem u njemu tu lidersku crtu. Svestan sam da su poređenja ovakvog tipa opasna i da predstavljaju breme za mladog igrača kao što je Ali, ali ja verujem u ovog dečaka. Uostalom, da nije tako ne bih ga ni zvao u nacionalni tim."
kaže Hodžson.

Menadžer Totenhema Maurisio Poketino je neretko zamerao Aliju ove sezone što često dobija kartone, zaradio ih je čak 10 u svim  takmičenjima, ali Hodžson u tome ne vidi problem.

"Smatram da bi svaka zamerka na njegovu igru bila cepidlačenje. To je dečko od 19 godina koji je zbog svojih fenomenalnih partija ove sezone preskočio dve starosne kategorije u reprezentaciji." poentirao je selektor Engleske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Frenk
Sunday, 03.04.2016
20:45

E moj Liverpule što ga ne dovede kad si ga već lovio.

avatar
Salvatore
Saturday, 26.03.2016
22:08

Kud Venger nije Alija kupio kad voli mlade potencijale,jos je i Englez .... :/

avatar
Los Vikingos
Saturday, 26.03.2016
15:37

Smatram da ima najveci potencijal od svih Engleskih mladih fudbalera. nSecam ga se jos dok je igrao u Miltonu kako je kidao, a ova sezona pokazuje da ce u buducnosti biti dobar fudbaler.

avatar
barça mes que un clu
Saturday, 26.03.2016
19:22

Slazem se sa tobom. Ne dizu ga u nebesa, a i on sam ne dize glavu, igra decko i cuti. On Kane i Barklej po meni buducnost reprezentacije Engleske. Mozda sam zab nekog, ali po meni oni.

avatar
Los Vikingos
Sunday, 27.03.2016
12:07

Stouns, Dier Ibe, Ward-Prows... ali to su samo nagadjanja, secam se za Wolkota da smo svi pricali kako ce da nosi Englesku, a danas...