Del Boske: ''Nije kraj našeg ciklusa, ali moramo da pristupimo drugačije''

Autor: Beta Beta
utorak 28.06.2016.
13:05
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je da njegov tim mora časno da se suoči sa porazom.

Beta/AP Photo/Peter Dejong
Beta/AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

"Moramo analizirati poraz časno, ne smemo da se krijemo. Bili smo bojažljivi u prvom poluvremenu. U drugom smo reagovali, ali nismo mogli ništa da uradimo. Oni su moćni i fizički jaki. Mi smo stvarili prilike, a u drugom poluvremenu smo i rizikovali, ali nismo uspeli da postignemo gol", rekao je Del Boske.

Selektor je kazao da su svi igrači imali dobre namere i nije im zamerao na pristupu.

"Tokom celog drugog poluvremena su pokušavali da postignu gol i igrali su dobro i imali su pas igru, ali bez uspeha. Italijani su samo imali bolju reakciju i prvi su dali gol", rekao je Del Boske.

On je već osam godina selektor Španije i sa timom je osvojio Svetsko prvenstvo i odbranio evropsku titulu 2012.

"U septembru nas čekaju kvalifikacije i ekipa će nastaviti da radi. Što se tiče mene, azgovaraću sa predsednikom saveza. Moramo da gledamo u budućnost, jer u će nam od septembra trebati puna koncentracija. Donećemo odluku koja je najbolja za španski fudbal", rekao je Del Boske.

Selektor je ocenio da ovo nije kraj ciklusa španske reprezentacije.

"Ne mislim da je ovo kraj ciklusa u špannskom fudbalu. Naš fudbal je dobro ustrojen i dobro radi godinama. Imamo dobru bazu i dobre igrače, zahvaljujući klubovima. Moramo da budemo realni i da znamo koliko je teško osvojiti evropsko ili svetsko prvenstvo"
, rekao je Del Boske.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 28.06.2016
14:56

AKo nastav epo starom nece dobro proci. Nema vise Xaviaj nema ga on je bio kljuc one igre, Xavi Injesta, Alonso su drzali vezni red smo tako. Napred Vilja Tores, odbrana sa Pujolom to ej bio vrlo jak sastav. Koji jemogao tako da igra. Novi igraci nisu naviknuti na tiki-taku vec igraju glupu pas igru u nedogled bez ikakvog smisla oni se dodaju ko stoperi kad trose vreme to nije isto. Fale maldi da zamene, Vaskez, Saul Koke Isko moraju igrati ali problem ej sto sad i Barsa i Atletiko i Madrid imju glavne igrace strance. Gabi je vec mator, DE gea Karvahal-Ramos-Pike-Alba-Buskec-Koke-Saul-Suazrez(injesta)-Vaskez-Morata Realno niej bas dovoljno. Fabregas je los, Silva nije bas imao dobro prvenstvo, ali moze on dobro da odigra.

avatar
mak_juventino
Tuesday, 28.06.2016
14:33

Kraj je i ocito je vreme za promene , najprije nov selektor , novi sistim , novi nacin igre , a i novi igraci !!!

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 28.06.2016
14:31

treba da prestane da forsira tika taka igru koja je odavno provaljena i milion bespotrebnih dodavanja ne donosi nista...treba da igraju brze i direktno a ne da dave loptu...i da mu igra isko umesto davida silve

avatar
P. S.
Tuesday, 28.06.2016
14:14

Ako MORATE da pristupite drugačije, od te priče nema ništa. Ako MORAJU da pristupe drugačije, to već može da 'pije vodu'...

avatar
Brat Rodrigoo
Tuesday, 28.06.2016
13:42

Mislim da Spaniji treba ozbiljna smjena generacija i vjerovatno novi sistem igre. Del Boskea je pregazilo vrijeme, on je prvi koji treba da ide, a Lopetegi bi mozda trebao biti naslednik. Trebalo bi da se sad oslone da mladje igrace, na fudbalere kao sto su Alkaser, Gaja, Beljerin, Koke, Saul, Delofeu, Muniain, Vilijams, Isko, a ima ih jos sigurno. Pike i Ramos su ocajan tandem, treba im svejza krv i na stoperskim pozcijama. Injesta je i dalje preveliki majstor, ali smatram da vrijeme da i on napusti reeprezentaciju, uz Fabregasa i Silvu i da ustupe mjesta gore pomenutim mladjim kolegama.

avatar
lamps8
Tuesday, 28.06.2016
13:37

pa morao je da ubaci te mlade igrace na ovom prvenstvu,znalo se da ispadaju sa onom postavom.

avatar
Alexander Stonsky
Tuesday, 28.06.2016
13:08

Istina, Španija ima mlade igrače i mogu da obnove vladavinu, ali kao što je Barsa renovirala igru tako moraju i Španci, i neki matori moraju otići.

avatar
MIlan Simic
Tuesday, 28.06.2016
13:20

Kvaka je u tome sto je Barsa renovirala igru zahvaljujuci stranicima...nema nekog novog Spanca koji ima krucijalnu ulogu u timu...