Del Boske kritikovan - Zašto Kazorla igra beka!?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 10.10.2014.
17:41
Izvor: Sportske.net

Španija je poražena u kvalifikacijama po prvi put nakon 2006. godine, a mnogi za to krive Visentea Del Boskea, prvog stručnjaka ove reprezentacije.

Beta/AP Photo/Petr David Josek
Beta/AP Photo/Petr David Josek

Povezane vesti

Španija se nalazi u dubokoj krizi ove godine kada je reč o fudbalskoj reprezentaciji, najprimetnije je to bilo na SP u Brazilu kada su morali da se vrate već posle prvog kruga, iako su bili aktuelni šampioni i jedni od glavnih favorita za osvajanje trofeja.

Del Boske je ostao na klupi, u Španiji ima puno poverenje, obećano je da će stvari doći na svoje mesto, ali i dalje nešto ne štima u timu.

Videlo se to u meču sa Slovačkom kada je ovaj tim poražen sa 2:1. Dosta je bilo problema u timu, a kritike na račun Del Boskea nisu izostale.

Kada je umesto Huanfrana ubacio Kazorlu mnogi su mislili da će fudbaler Arsenala igrati na sredini terena i pojačati još više vezni red, ali on je stao na poziciju na kojoj je igrao fudbaler Atletiko Madrida, na poziciju desnog beka.

Mnogi su prokomentarisali ovu odluku kao "veoma lošu", kao što je to uradio Džejmi Redknap, nekadašnji fudbaler Liverpula.

"On (Kazorla) je izgledao tako neprirodno na terenu, kao da je riba van vode.", rekao je Redknap.

Neko će reći da Kazorla, imajući u vidu fudbalere sa kojima Španija raspolaže na sredini terena, nema mesta u sredini i da treba da bude zadovoljan i ovim, a neko, kao što je Džejmi Redknap, da ne sme da igra na poziciji koja mu nije prirodna. Kako biste vi postupili?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke