Danijel VELIKI ČOVEK Ager!

Autor: Miloš Marković
utorak 09.09.2014.
13:49
Izvor: Sportske.net

Već je zapanjio fudbalski svet odlukom da iz svog Liverpula pređe u Brondbi, a najnovijim potezom samo je dokazao da je zaista neverovatan čovek i sportista.

brondby.com
brondby.com

Povezane vesti

Pisao sam vam već o Danijelu Ageru, o čoveku koji je impresionirao svet svojim viteškim vrlinama, tako retkim u modernom fudbalskom svetu.

Naime, za one koji nisu pročitali ----> OVAJ TEKST <----- Danijel Ager je održao reč, ispoštovao je Liverpul i obećanje koje je dao pre nekoliko godina. I pored mnoštva ponuda, u cvetu igračke mladosti on je odlučio da je vrati u Brondbi.

Da novac nije glavni motiv ovog sjajnog fudbalera pokazao je još jednom.

Iz Danske stiže priča o tome da je Ager pomogao ekipi beskućnika iz svoje zemlje, platio im da se nađu na Svetskom prvenstvu koje se igra u Čileu.

Ekipi fudbalera beskućnika je nedostajalo 20 hiljada kruna, oko 2.1 hiljade funti, Ager je iz svog džepa dao ovaj iznos i fudbalerima ispunio san da zaigraju na svetskoj smotri, fudbalu još jednom dao smisao.

Suma je zanemarljiva, ali u tome i nije poenta. U pitanju je ljudski gest, dobročiniteljstvo koje se toliko uklapa u karakter ovog istetoviranog momka.

Naravno, ne treba ni govoriti o oduševljenju koje vlada nakon ovog poteza.

„On je bez oklevanja uskočio da nam pomogne, dao nam je novac. Jednostavno, njegova veličina je nemerljiva, na terenu i van njega.“, rekao je Frits Alstrom, član danske selekcije fudbalera beskućnika.

Još jednom, naklon do poda za ovog čoveka.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke