Dakle Rodžerse, Džerard je najbolji ikada? Nisi to mislio pre dve godine...

Autor: Miloš Marković
utorak 02.12.2014.
14:01
Izvor: Sportske.net

Izgleda da je Brendanu Rodžersu bilo potrebno da uspostavi saradnju sa Stivenom Džerardom kako bi shvatio da je kapiten Liverpula najbolji fudbaler u istoriji Premijer Lige.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Menadžer Liverpula izazvao je reakciju na ostrvu svojom jučerašnjom izjavom.

Rodžers je, da se pretpostaviti, u apologetičnom stavu nakon utakmice u kojoj nije znao da njegov kapiten obeležava jubilej i 16 godina od debija u dresu Liverpula, izneo niz pohvala na račun Džerarda opisavši ga kao najboljeg igrača u istoriji Premijer Lige.

Javnost je burno reagovala na njegove reči, podseća danas da u to ni sam Rodžers nije verovao do skora, priloživši njegov izbor za idealan tim Premijer Lige koji je sastavio pre samo dve godine.

Na poziciji kapitena Liverpula Rodžers je bez oklevanja tada, gostujući na televiziji, odabrao POla Skolsa i Roja KIna, dok je ispred njih postavio Đanfranka Zolu.

Svoj izbor je tada pojasnio:

„Odabrao sam svojevrsni trougao sa Skolsom, koji ima najbolja dodavanja u Premijer Ligi. Kombinaciju ćemo začiniti sa Roj Kinom koji uvek ide na sve ili ništa, dok je ofanzivni deo tima rezervisan za Zolu. Težak izbor između njega i Bergkampa.“

Štaviše, dve nedelje nakon gostovanja na televiziji, Rodžers je Skolsa obasuo sa još komplimenata.

„Obožavao sam da gledam Skolsa. Izuzetno ga poštujem, on je predivan primer britanskog igrača. Pitali su me da odaberem idealan tim Premijer Lige, njega sam prvo odabrao i ne mogu mu dati veći kompliment od toga.“, rekao je.

Da li promenio mišljenje Rodžers, ili je umiljavanje Džerardu samo osećaj krivice, nije ni bitno. Tek, evo tima za koji se tada odlučio Rodžers.

rodzers tim

Koji bi bio vaš idealan tim Premijer Lige ikada?


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke