Da nije Van Gala, Pele bi danas prodavao kafu

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 17.10.2014.
21:54
Izvor: Sportske.net

Otac italijanskog fudbalera, Gracijana Pelea koji je jedan od najboljih igrača na početku ove sezone, rekao je da bi njegov sin danas prodavao kafu da nije bilo Van Gala.

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Sautempton je svakako najprijatnije iznenađenje ove sezone u Premijer ligi, barem na njenom početku, a Gracijano Pele je jedan od najboljih igrača i strelaca Premijer lige.

Prema rečima njegovog oca, Roberta Pelea, Gracijano bi danas prodavao kafu na ulicama Lećea da nije upoznao Luja Van Gala i da je slušao svoju majku.

Majka je htela da on postane profesionalni plesač, dok je otac hteo da on bude fudbaler. Na kraju je odlučio bolje, zar ne?

Gracijano je svoju karijeru počeo u Lećeu iz kojeg je često išao na pozajmice u niže lige. Mučio se da postigne golove, a onda je usledio poziv Luja Van Gala koji mu je promenio život.

"Da nije upoznao holandskog gurua (Van Gala), baš kao i Ronalda Kumana, moj sin bi danas prodavao kafu sa mnom u kombiju po Italiji.", rekao je Roberto Pele, otac Gracijana.

Van Gal ga je uveo u holandsko prvenstvo, u AZ Alkmar, ali je Kuman taj koji ga je progurao.

Nije ge htelo u početku karijere, jedan je od igrača koji kasnije sazrevaju. Znali su to ova dvojica holandskih stručnjaka kada su se odličivali da ga stave u tim, iako je u Italiji postigao svega 16 golova u Seriji A.

Vratio se Pele u Italiju, tačnije u Parmu nakon 4 godine u AZ Alkmaru, da bi nakon samo jednog postignutog gola on prebačen na pozajmicu u Sampdoriju. Nakon toga, na poziv Ronalda Kumana se vratio u Holandiju, ovoga puta u Fejenord, ali ponovo na pozajmicu.

Nakon sjajne sezone, Fejenord je otkupio njegov ugovor. Za dve sezone postigao je neverovatnih 50 golova na 57 utakmica u holandskom prvenstvu, što je navelo Ronalda Kumana da ga povede sa sobom u Sautempton.

Evo, sada je proglašen za najboljeg igrača u septembru u Premijer ligi, a dobio je i poziv u reprezentaciju Italije. Naravno, postigao je gol.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke