Da li znate koji fudbaler ima najviše asistencija u Evropi u ovom trenutku?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 01.12.2016.
14:51
Izvor: Sportske.net

Mala pomoć, igra u "ligama petice", ali ne ni u Engleskoj ni u Španiji.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Kada čujete reč "asistencija" prvo vam na pamet padne Miloš Teodosić, a kada tu reč čujete u fudblaskom kontekstu, prvi na pameti vam je Mesut Ozil.

Nemac je postao sinonim za asistencije, ali to nije slučaj i ove sezone. On je za sada upisao samo jednu asistenciju u Premijer ligi, tako da je daleko od mesta najboljeg asistenta Evrope.

Najbolji asistent Premijer lige je Kevin De Brujne sa sedam asistencija. Po sedam ligaških asistencija imaju i sjajni Šveđanin iz redova bundesligaške senzacije Red Bul Lajpciga Emil Forsberg, kao i krilni fudbaler Espanjola Pablo Pijati koji je u tom segmentu trenutno najbolji u Španiji.

Ipak, jedan momak je bolji od pomenutog trojca a dolazi iz francuske Lige 1.

U pitanju je vezni fudbaler senzacije tamošnjeg šampionata Nice, reprezentativac Obale Slonovače Žan Mišel Seri.

Ovaj sjajni vezista je motor Favrove čete koja se nalazi na vrhu tabele u Francuskoj, upisao je osam asistencija u ligi do sada, upravo sinoć je protiv Gengama upisao svoju osmu asistenciju, kada je loptu dodao Belandi koji je postigao pobedonosni pogodak na nezgodnom gostovanju.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lionel Pessi
Thursday, 01.12.2016
18:54

Normalno,da nije mozda Messi? Najveca laz i prevara od fenova hobita je da je najbolji plejmejker na svetu haha :D

avatar
S-I-M-K-E_
Thursday, 01.12.2016
16:46

Asistencija ne zavisi uvijek od majstorstva i genijalnosti onoga koje uputio loptu prema saigracu...Zasto to kazem,zato sto se dosta puta desi da saigraci ne iskoriste fenomenalne asistencije...Ne bi trebali da gledamo koliko neko ima asistencija,nego koliko je iskreirao prilika za svoje saigrace i koliko im je stvorio sansi za gol,ta brojka je vazna....Jer kad kazemo asistencija,to mnogo zavisi i do realizacije.Ako Messi doda fenomenalan pas a Suarez to ne iskoristi,ponistava se onaj vrhunski pas i gubi smisao.A kada Ronalda slucajno pogodi lopta u nogu i iz toga se stvori gol,(kao onda kada je Varan da o gol)onda to ispada asistencija.

avatar
Los Vikingos
Thursday, 01.12.2016
17:02

Upropastio je tebe Ronaldo za sva vremena :-D

avatar
John Cena
Thursday, 01.12.2016
18:10

Da ali ti za primer moraš baš da spomenes Ronalda. Zašto ne nekog drugog ? Svaki tvoj komentar je rasprava Mesi ili Ronaldo

avatar
S-I-M-K-E_
Thursday, 01.12.2016
17:39

Druze,dajem samo primer slucajne asistencije,zato sam pomenuo Ronalda....Iako Ronaldo ne posjeduje magicne pasove,ne moze se osporiti da zna da doda loptu,usotalom,u karijeri ima preko 180 asistencija.