Da li postoji veći univerzalac od Milnera?

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 21.12.2014.
12:10
Izvor: Sportske.net

Kada je Siti zbog povreda ostao bez napadača, kao prinudna zamena se pojavio Džejms Milner. To je samo one koji ne prate karijeru engleskog reprezentativca moglo da iznenadi...

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Džejms Milner je protiv Kristal Palasa igrao klasičnog špica, zbog povreda sva tri napadača Sitija.

Mnogi su se pribojavali tog meča, pošto je Palas čvrsta ekipa, a Siti ove sezone ipak nije tako efikasan kao prošle, čak i kada su svi zdravi, pa su neki mislili da će Palas sačuvati 0:0.

Ipak, sjajni Silva se pobrinuo da ne bude tako, Milner se i nije preterano istakao pred golom, ali je dobro povezivao linije tima i bio tamo gde treba da bude, tako da Pelegrini na kraju meča bio zadovoljan.

Milner je još jednom dokazao da je igrač koji može da igra bukvalno svuda - u seniorskoj karijeri do sada nije igrao samo štopera i golmana!

Milner je počeo kao klasično krilo u Lidsu, igrao je duž obe aut linije, a kasnije, u Njukaslu i pogotovo u Aston Vili, pomeren je na poziciju centralnog veznog igrača i tu je obavljao sve uloge, od defanzivnog veznog do prvog čoveka iza napadača. Prinudno je u Sitiju igrao levog beka, a u Engleskoj desnog, dakle, ostaje mu samo pozicija štopera i golmana.

Ipak, Milner je otkrio da je igrao i na tim mestima, ali pre potpisivanja prvog profesionalnog ugovora, tako da možemo reći da je engleski reprezentativac bio u svakoj mogućoj ulozi u modernom fudbalu.

Postoji li veći univerzalac od njega?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke