Da li je Venger pronašao ćup sa zlatom na kraju duge?

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 11.08.2014.
11:38
Izvor: Sportske.net

Većina ljubitelja fudbala, uključujući navijače Arsenala, verovatno je podigla obrvu kada je čula da Arsenal dovodi mladog i neafirmisanog Kaluma Čembersa iz Sautemptona, pogotovo za neverovatnih 16 miliona funti. Pogotovo je bilo nejasno šta će ekipi rez

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Kalum Čembers je prošle sezone za Sautempton igrao isključivo na poziciji desnog beka, i nije dobijao puno prilika u Premijer ligi. Njegov dolazak u Arsenal bio je poprilično iznenađujuć, mnogi su smatrali da je to preveliki zalogaj za ovog 19-ogodišnjeg tinejdžera, ali je Kalum na prethodnim utakmicama svima pokazao da greše.

Venger je doveo Čembersa kao igrača koji može da pokriva više pozicija, i zato ga je "zlatom platio". Zna se da menadžer Arsenala voli da se igra alhemičara i da oblikuje mlade igrače po svojoj želji, ali neretko i pretera u tome, pa Arsenalovi rezultati trpe.

Kada je izjavio da Čembers može da pokriva poziciju štopera i zadnjeg veznog, mnogi navijači Arsenala su se uhvatili za glavu - na najkritičnijim mestima u timu, gde godinama fale stvarno kvalitetne opcije, uz dužno poštovanje igračima koji igraju na tim mestima, Venger dovodi neafirmisanog klinca!

Sve po starom reklo bi se, ali posle partija koje je mladi Kalum pružio u predsezoni, Košelni i Mertezaker bi morali da se zabrinu za svoje zacementirano mesto u startnoj postavi.

Čembers je pokazao neverovatnu dozu smirenosti, donoseći najracionalnije i najbolje odluke u važnom meču protiv Sitija, koji je igran za prvi trofej u sezoni. Iako je bio najmlađi na terenu, delovao je kao štoper koji igra više od 10 godina utakmice za trofeje, za koga ste sigurni da neće napraviti kiks, i da će u svakom trenutku uraditi pravu stvar.

U duelima sa mnogo snažnijim Džekom i Jovetićem je par puta izašao kao pobednik, pokazavši da se odlikuje i zaista respektabilnom snagom za svoje godine i konstituciju.

Brzina uopšte nije sporna, i Čembers je par puta zaustavio opasne kontre Sitija po levoj strani, u tim situacijama se vraćajući na poziciju desnog beka, boreći se protiv takve veličine kakva je David Silva bez ikakvog respekta, čisto oduzimajući nekoliko lopti.

Jeste da smo ga gledali samo par utakmica i jeste da je ovo samo pripremni period, ali Kalum Čembers bi mogao, ako bude ponovljao ovakve partije tokom čitave sezone, da bude pojačanje u rangu Aleksisa Sančeza!

Venger je istakao da Čembers može da igra i na poziciji zadnjeg veznog, pošto je na tom mestu igrao u kadetskoj reprezentaciji. Gledajući ovo što je odigrao na mestu štopera, jedva čekamo i to da vidimo!

Evo i kompilacije poteza Čembersa iz finala Komjuniti šilda, da se podsetite lepote jednostavnosti Kalumove igre.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke