Da li je Van Gal pogrešio sa 'Tigrom'?

Autor: Miloš Marković
sreda 05.11.2014.
14:01
Izvor: Sportske.net

Sve glasniji navodi da holandski stručnjak ne gaji uverenje da Radamel Falkao jeste i da može biti vredno pojačanje za tim Mančester Junajteda.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Uložio je engleski klub, a na zahteve Luja Van Gala, značajna sredstva u rekonstrukciju ekipe, s ciljem da se klub ekspresno vrati na put stare slave.

Situacija nije sjajna, stvari se ne odvijaju po planu, kletva koju je svojim odlaskom bacio Ser Aleks Ferguson i dalje nije sklonjena.

Holandska čelična ruka ne odustaje, izazov je ono što pokreće Luja Van Gala.

Svestan da je u ruke uzeo komad užarenog uglja, iskusni stručnjak se ne libi da javnosti iznese sve probleme sa kojima se susreće na poslu, englesko uvijanje u šarenu foliju je njemu strano. Na konferencijama za medije i u svojim javnim nastupima se ne libi da otvori karte, uperi prstom.

Njegova misija je jasna, oročio je sebe u nultoj sezoni na klupi slavnog engleskog kluba. Ovo je njegov poslednji posao u karijeri, želi da ode uz bljesak i ne sumnjajte ni za tren da će odustati ili se predati.

Jedna greška koju je sebi, navodno, priznao tiče se Radamela Falkaa.

Za početak objašnjenje. Videli ste i sami, Van Gal svoj tim drži pod čeličnom pesnicom. Naporni treninzi i pakleni ritam rada, bez obzira što ekipa nije opterećena igranjem na više frontova, uzima 'žrtve'. Sve su češće povrede, Roho je poslednje ime na listi, upravo je to apsket o kome brine Holanđanin u vezi sa svojim kolumbijskim pulenom.

Kada je pozajmljen Junajtedu, Falkao je u klub stigao sa etiketom rasnog i vrnog strelca kakav jeste.

Ipak, senka povrede koja je krajnje ozbiljne prirode, zbog čega je propustio Mundijal u trenutku kada se očekivalo da samo nastavi svoju odličnu formu iz prethodne sezone, Falkaa je izbacila iz ritma.

Ne uspeva da se vrati u ONU formu, priznaćemo. Ne ide mu u prilog ni fizički zahtevna liga kakva je Premijer, vidi se to i na podatku da je gradski dvoboj sa Sitijem propustio zbog povrede. Tu je i ključno pitanje.

Da li je Falkao spreman da fizički izdrži i na pravi način odgovori na sve zahteve Premijer Lige?

Novinar 'Dejli Mejla' Ian Lejdimen nudi negativan odgovor. Kako piše on, 'Luj van Gal je zabrinut zbog toga što sumnja da je pozajmljeni fudbaler Monaka fizički spreman da do kraja odgovori na zahteve i izdrži neumoljivi ritam koji nameće takmičenje u Premijer Ligi'.

Od svog dolaska u redove đavola, Falkao je samo tri puta bio starter, postigao je jedan gol, protiv Evertona. Zbog problema sa butnim mišićem propustio je i Čelsi. Treba mu dati vremena, ne treba prerano suditi, ali mora se biti obazriv.

Naime, sve su učestalije priče i u vezi sa otkupom njegovog ugovora. Junajted je izdvojio milionske sume da izdejstvuje pozajmicu, dodatnih 45 miliona funti o kojima se spekuliše nisu za bacanje na 'oštećenu robu'.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke