Da li je povreda Žirua zaista loša stvar za Arsenal?

Autor: Vladimir Nestorović
utorak 26.08.2014.
18:55
Izvor: Sportske.net

Nakon što je objavljeno da će 'Tobdžije' naredna tri meseca biti bez svog prvog centarfora, mnogi navijači ove ekipe bili su u očaju. Ipak, možda je to i dobro po Vengerovu ekipu. Evo i zbog čega...

Beta/AP Photo/Bogdan Maran
Beta/AP Photo/Bogdan Maran

Povezane vesti

Nakon sjajnog posla u dosadašnjem delu letnjeg prelaznog roka na 'Emirejtsu', navijači su očekivali da 'Profesor' Venger dovede još makar dva fudbalera, i to na dve deficitarne pozicije u ekipi. Pogađate, u pitanju su mesta defanzivnog veznog igrača i centarfora.

Ipak, solidne partije Jaje Sanogoa u predsezoni dale su nadu Arsenu Vengeru da možda nije potrebno pojačanje u napadu, već da će Žiru, Sanogo i Aleksis Sančez uspeti da iznesu teret u narednoj sezoni.

Kako je posle dve utakmice Premijer lige jasno da se Sančez još uvek nije navikao na novu sredinu, da je Sanogo lakše, a Žiru teže povređen, 'Profesor' će morati da kupuje.

Navijači se nadaju da bi on do kraja prelaznog roka mogao da dovede neke igrače svetske klase, a od onih koji su na tržištu jedna opcija je svakako Sami Kedira, koji bi rešio problem koji 'Tobdžije' na poziciji defanzivnog veznog fudbalera imaju maltene od odlaska Patrika Vijere.

Što se napadača tiče, spisak je poduži, pominju se Remi, Velbek i Kavani, a neće biti iznenađenje ni ukoliko priliku dobije Džoel Kembel, Kostarikanac koji je vraćen sa pozajmice i svakako zaslužuje šansu da pokaže šta ume u dresu Arsenala. Iako je njegova prirodna pozicija na krilu, pokazao je da može da zaigra i kao napadač, što je timu sa 'Emirejtsa' u ovom trenutku preko potrebno.

Kada se pogledaju konkurenti za šampionsku titulu i njihovi napadači, jasno je da u ovom trenutku Arsenal puno zaostaje. Čelsi ima Koštu i Drogbu, Mančester Siti Aguera, Džeka, Jovetića i Negreda, Liverpul Staridža i Balotelija, a Mančester Junajted Vejna Runija i Robina van Persija.

Do kraja prelaznog roka ostalo je još nekoliko dana. Hoće li nas 'Profesor' Venger iznenaditi još nekim velikim pojačanjem?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke