Da li je Luis Saurez naučio lekciju?

Autor: Miloš Marković
petak 05.09.2014.
11:44
Izvor: Sportske.net

Obzirom na učestalo ponavljanje iste greške, jasno je da Luis Suarez ima izražen problem sa kojim je rešio da se izbori za svagda. Da li je Urugvajac konačno naučio lekciju?

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Ujedanje Đorđa Kjelinija ga je skupo koštalo, višemesečna suspenzija ga je udaljila od fudbala, poslala mu više nego jasnu poruku.

Kako se bliži vreme povratka na teren, Luis Suarez postaje sve nestrpljiviji, sve željniji da istrči na teren u zvaničnom meču svog novog tima, Barselone.

Svestan je da će u budućnosti svaki njegov potez imati posebnu težinu, da će biti praćen i posmatram kroz lupu, sa dozom podozrivosti koju će teško iskoreniti iz očiju javnosti. Međutim, on čiste savesti ide u nove izazove.

„Opušten sam što se toga tiče, tako je bilo i u Engleskoj i naučio sam da se nosim s time.“, ističe urugvajac, svestan svoje zloglasne reputacije.

„Navikao sam se da igram pod pritiskom. Ne toliko pritiskom, koliko tome da su sve oči uprte u tebe. To jednostavno moraš da prihvatiš, naročito u ovoj situaciji kada igraš u najboljem klubu na svetu, gde će te svi još više gledati i posmatrati svaki tvoj potez. Moram da pazim, da vodim računa, da prihvatim odgovornost i budem pametam.“, objašnjava Suarez.

Urugvajac deluje da je naučio lekciju, da je izvukao pouku iz svojih grešaka.

Iako ne govori o samom incidentu, javnost pamti da je takvo ponašanje ponavljao više puta tokom svoje karijere, znak pitanja uvek će stajati iznad njegove glave. Okrenut isključivo fudbalu kao leku, kao utopiji, Suarez pati za terenom.

Spain Soccer Suarez

„Da budem iskren, uopšte nije lako. Patim. Već sam propustio nekoliko utakmica zbog suspenzije i predstoji mi još nekoliko mečeva. Deluješ bespomoćno gledajući iz daljine jer ti ne preostaje ništa drugo do bodrenja saigrača. Ipak, morao sam da prihvatim, da se naviknem na svoju ulogu.“, rekao je Suarez.

Veliki podsticaj i motiv dat mu je umanjenjem suspenzije, dozvolom da može da trenira sa svojim drugovima.

„To me smiruje, ponovo se osećam kao fudbaler.“, zaključio je urugvajac emotivni intervju za španske medije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke