Da li je Junajted zaista kandidat za titulu?

Autor: Boris Jovanović
utorak 16.12.2014.
12:58
Izvor: Sportske.net

Možda je Van Gal preveliki optimista, ali bi mogao da nam se nasmeje prvih dana nove godine. Ipak, i on i Murinjo imaju više razloga da strepe od Pelegrinija...

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Luj Van Gal je poleteo, serija Junajteda je dovela "Đavole" na treće mesto, a posle pobede nad Liverpulom, Holanđanin je pripretio svom prijatelju Murinju.

E sad, da li su pobede Junajteda realne i zaslužene, o tome se može raspravljati, no na putu su da se vrate u Ligu šampiona, to bi mogla da postane stvarnost nakon "Božićnog ludila" posle koga stvari postaju jasnije.

Ali, postoji li bilo kakva nada u veliki povratak u bitku za titulu, Čelsi je na osam korak plusa, Siti ima pet bodova više.

Ako pogledamo tradiciju kada su recimo u pitanju mečevi za "Boksing dej", Junajted obično iz tog perioda oko Božića izlazi sa više bodova od protivnika. "Đavoli" su dobili u PL 86.24% mečeva 26. decembra.

Ove godine će ugostiti Njukasl, dok je Čelsi domaćin Vest Hemu, a Siti će gostovati "Begisima" u Birmingemu. Pre toga treba odigrati još jedno kolo, narednog vikenda, Siti ima najlakši zadatak protiv Kristal Palasa kod kuće, Junajted ide na noge Vili, dok će Čelsi na "Britaniju".

Inače, ove godine za praznični period, osim 26. decembra, biće odigrani mečevi 28. istog meseca i prvog dana 2015. Mančester Junajted će na noge Totenhemu i Stouku, dakle baš imaju težak raspored, tri gostovanja u nizu.

I Čerlsi mora na "Vajt Hart Lejn", ali i kod Sautemptona, pa u stvari najbolji raspored ima Siti, uz gostovanje VBA na "Boksing dej", oni posle toga dočekuju Barnli i Sanderlend. Dakle, sasvim je realno da u naredna četiri kola osvoje 12 bodova, što bi izvršilo dodatni pritisak na Čelsi, i da, verovatno eliminisalo Junajted ako ne bude pobeđivao iz trke za titulu, prednost od desetak bodova se posle "prazničnog ludila" teško nadoknađuje.

No, Van Gal ima pravo da veruje, da se nada tradiciji dobrih igara svog tima za Božić i Novu godinu, mada je to više vezano bilo za snagu Fergijevog Junajteda nego za neke druge stvari...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Tuesday, 16.12.2014
14:07

Rano je jos govoriti o titulu, premda iako sam navijac Junajteda mislim da bi pod trenutnim okolnostima i 3. mesto bilo uspeh. Eventualno drugo ali cilj je vratiti se u Ligu Sampiona i izgraditi novi tim. Medjutim, ono sto daje dodatnu dozu optimizma jeste da je uprkos losijoj formi Junajteda ove sezone, Chelsea nije uspeo da dodje do pobede u duelu sa nama, a City je pobedu zabelezio tek nakon sto je Junajted ostao sa igracem manje na terenu. Sve u svemu mislim da ce zavrsnica biti za infarkt, posebno zbog toga sto su ove godine vecina klubova ujednaceni a neki poput Sautemptona pretenduju na 4. mesto koje vodi u ligu sampiona.

avatar
crroasan
Tuesday, 16.12.2014
15:24

Mancester u duelu sa celsijem je bio potpuno inferioran. I da nije doslo do potpuno nezasluzenog iskljucivanja ivanovica, chelsea bi rutinski dobio utakmicu. Pozdrav

avatar
Tuesday, 16.12.2014
21:38

Milija, sta ti pricas? Ivanovic je dobio drugi zuti tj. crveni karton u 94. minuti. Nakon faula je iz slobodnjaka sa poziciji gde je Bane navodno faulirao Di Mariju je centrirao Di Maria, Fellaini udara glavom loptu(sa Banetom je izgubio sve vazdusne duele), Courtois brani i odbija do Persieja koji zabija gol. City je protiv Uniteda igrao kuci, dok je Chelsea gostovao, to nije isto.

avatar
Milija Đurović
Tuesday, 16.12.2014
20:57

Inace bane je crveni dobio u 92 minutu tako da uopste nije uticao na rezultat

avatar
Tuesday, 16.12.2014
17:02

slazem se sa tobom u potpunosti istina :D

avatar
Аполо
Tuesday, 16.12.2014
16:01

Pa zasto nije dao gol tokom vremena dok je bio superiorniji i dok je Bane bio na terenu? Pitanje je retoricko.