Da li je "El Ninjo" zaslužio "drvlje i kamenje"?

Autor: Boban Filipović
sreda 27.08.2014.
17:52
Izvor: Sportske.net

Fernando Tores je uz Andreja Ševčenka okaratkerisan kao najveći transfer promašaj novije istorije Čelsija. Ipak, ako se malo gvirne u statističke podatke, ispostaviće se da su te ocene neprimerene.

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Kada je doveden iz Liverpula na 'Stramford Bridž' za ogroman novac januara 2011. godine, od Toresa se očekivalo da nastavi tamo gde je stao u 'Redsima'.

Navijači su tražili i traže njegove golove, ali oni su padali i padaju ređe no što se bilo ko nadao.

Ipak, zvanična statistika otkriva da je u periodu od kada je 'El Ninjo' postao 'Plavac' jedini efikasniji igrač Čelsija od njega bio samo Frenk Lampard.

Naime, legedanrni Lamps koji je ovog leta napustio 'Stamford Bridž' je od Toresovog dolaska u klub, januara 2011. godine, postigao 44 gola za Čelsi u svim takmičenjima, dok je Fernando Tores protivnički mrežu tresao 36 puta!

Činjenica je da je 'El Ninjo' izgubio 'golgeterski njuh' prelaskom u Čelsi, ali ne treba zanemariti činjenicu da su za to vreme 'Plavce' vodila čak četvrorica menadžera (Anćeloti, Di Mateo, Benitez, Murinjo) i da je svaki od njih forsirao formaciju sa samo jednim klasičnim napadačem.

Od Toresovog dolaska na "Stamford Bridž" Čelsi nije osvojio Premijer ligu, ali jeste Ligu šampiona i Ligu Evrope. "El Ninjov" udeo u pomenuta dva evrotrofeja je ogroman, možda čak i presudan.

Zbog preskormnog učinka u Premijer ligi, pojedini mediji na Ostrvu izbacili su podatak da je Tores do današnjeg dana za svaki postignut gol u ovom takmičenju zaradio 2.5 miliona funti, ako se uzme u obzir koliko je plaćen.

Fernando Tores je trenutno treći izbor Žozea Murinja, prednost u odnosu na njega imaju Dijego Košta i Didije Drogba. Spekuliše se da bi mogao da promeni sredinu do kraja prelaznog roka, pominju se Milan i Roma kao potencijalne nove desticije u njegovoj karijeri, ali 'Posebni' tvrdi da su mu neophodna tri vrhunska centarfora kako bi ispunio zacrtane ciljeve ove sezone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke