Da li je Benzema najpotcenjeniji igrač na svetu?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 27.10.2014.
12:10
Izvor: Sportske.net

Kada pogledate ove brojke i njegovu statistiku jasno je da svako ko ga osporava baš i ne razume fudbalsku igru!

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Hajde da krenemo od mečeva sa Barselonom.

Od kada je stigao u Španiju, Karim Benzema je u 19 mečeva dao 7 golova i imao 5 asistencija u "El Klasiku".

Osporavana "devetka" Reala je izjednačio rekord slavnih Santiljane i Sančeza, on je u četiri uzastopna meča na "Bernabeu" protiv Barse dao gol. Santiljani je to pošlo za rukom od 1977. do 1981. Na jednom meču je dao dva gola, dakle ukupno 5, a potpuno isto je napravio legendarni Meksikanac Sančez koji je od 1986. do 1990. terorisao Barselonu pred svojim navijačima.

Benzemi svakog leta traže zamenu, pominjan je nekada Kun, pa onda Falkao, pričalo se ranije o Kavaniju, ali Francuz opstaje. Osetio je na svojoj koži zvižduke, iako je jasno da od dolaska u klub igra za druge. On je jedan od najboljih asistenata ekipe, potpuno je promenio svoju igru, u Lionu je bio čovek sa kojim je sve počinjalo i završavalo u ofanzivi.

Francuz je ove godine postigao osam golova, isto toliko dao je i u sezoni 2011.-12 kada je završio sa 32 gola.

Hajde da pričamo o mišljenjima da je Real trebalo da proda njega, a ne Iguaina. Benzema je za Real dao 119 golova za šest sezona, dva manje od "Pipite", koji je proveo godinu više u klubu. O asistencijama da ne pričamo.

On uživa veliki respekt u timu, pre svega od Kristijana Ronalda, jer da nema Benzeme kao "martinele" ni Ronaldo ne bi postizao ovoliko golova.

Ne treba ni zaboraviti da je Benzema treći najmlađi čovek u istoriji koji je postigao 40 golova u Ligi šampiona. Ako bi neko primetio da je lako davati golove u Španiji, u Evropi baš i nije. A on ih je davao i za Lion, i to između ostalih i sadašnjem klubu.

Ukratko, čovek je sjajan, možda je problem, što je, kako kažu nenametljiv, ali teško je ostati u drugom planu posle golova Liverpulu i Barseloni. Dva puta ga je protiv Barselone zaustavila prečka, a veliki pobednik je i Karlo Anćeloti koji je odbijao bilo kakvu pomisao da Benzemu proda i da dovede neko zvučno pojačanje.

"Svi su bili odlični u meču protiv Barselone, ali je prvo ime El Klasika bio Karim Benzema", jasan je Anćeloti koji se i letos čudio što Benzema nije dovoljno cenjen kod navijača.

Kada pomislimo da ima samo 26 godina, koliko dugo traje na najvećoj sceni, jedini zaključak koji se nameće je da će tek možda u zenitu karijere dobiti status kakav zaslužuje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke