Da li Fabregas i Košta 'foliraju' povrede?

Autor: Miloš Marković
četvrtak 13.11.2014.
11:56
Izvor: Sportske.net

Povela se debata u španskoj javnosti, sumnja se u validnost informacija da su Sesk Fabgregas i Dijego Košta zaista povređeni i da zbog toga neće nastupati za Španiju u ovom ciklusu internacionalnih mečeva.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Višenedeljna medijska klackalica na relaciji Murinjo – Del Boske, koju je izazvao Dijego Košta, nastavila se i prenela na Seska Fabregasa.

Murinjo je u više navrata javno govorio o tome da njegov(i) fudbaler(i) trpe veliki pritisak i da im je potreban odmor kako bi bili spremni za dugu i napornu sezonu, pritisak je urodio plodom i Košta je, nakon sugestije lekara, ostao u Londonu.

Nakon toga, ipak, ekipu Španije je napustio i Sesk Fabregas, koji je vraćen u Čelsi na lečenje problema sa povredom butnog mišića koji je zadobio u derbiju sa Liverpulom.

Simptomatična slučajnost ili ne, tek u Španiji su podignute obrve, šapuće se o nekakvom izvrdavanju obaveze i časti koju podrazumeva igranje za nacionalni tim. O tome je u javnosti govorio Serhio ramos, iskusni i prekaljeni reprezentativac Crvene Furije.

Upitao je i sam fudbaler Real Madrida posvećenost nacionalnom timu.

„Nije lako, jer ovo nije klub već reprezentacija i ovde se ne dolazi svaki dan. Nije lako postaviti pravila. Povrede često umeju da budu potpuno drugačije u odnosu na ono što se govori u javnosti.“, rekao je on.

„Pre svega bih želeo da vidim isti nivo posvećenosti u klubu i reprezentaciji. O tome se mora govoriti i taj timski duh i kult reprezentacije se mora gajiti.“, dodao je Serhio Ramos.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Homer J.Simpson
Thursday, 13.11.2014
13:55

Treba sagledati stvari iz svih uglova...............

Spanija je dovoljno jaka i bez njih,ali nije to problem.....Valjda igranje za reprezentaciju treba da tije cast,zadovoljstvo......Ni nama nije prijatno kada Subotic odluci da ne igra,ili kada je Vidic ocenio da je bolje da prekine,svi mi ocekujemo da se svi nasi odazovu,jer igraju az Srbiju,tako da iako Spanija moze i bez njih,nije to u pitanju,vec osecanje igranja za svoju zemlju..Nebitno je koji je protivnik..

A s druge strane,razumem i Murinja...VAzni su mu igraci,potrebno je da se malo i odmore,pogotoo ako protivnik Spanije nije neki jak rival..Ipak ove igrace Celzi placa,i sigurno nikom u Celziju nije prijatno kada se neko povredi,pogotovo sto to mogu da budu povrede koje mogu da odvoje igraca i meces dva od terena....

Kljucna stvar je DOGOVOR..Da konkretno u ovom slucaju,Murinjo ne trazi bas uvek da igraci izostaju,ali i da izostanu kad su premoreni i postoji opasnost od povrede..A drugo,i da Del Boske ne insistira da zoev te neke preopterecene igrace kada igraju sa Luksemburgom recimo..Ok je da ima jednu grupu igraca oko koje stvara tim,ali u nekim momentima je dogovor kljucan,ne zvati igrace ako situacija tako nalaze,jer kad se povrede ne valjaju ni timu,ni reprezentaciji.......

avatar
Poetry in motion
Thursday, 13.11.2014
13:51

Nefer je prema ostalim igracima, i oni igraju za svoje klubove, umorni su i oni, nisu sam pomenuta dvojica. A okupljanje reprezentacije upravo sluzi da se tim uigra, pogotovu to vazi za Costu koji se relativno skoro prikljucio nacionalnoj selekciji.

avatar
Savoa
Thursday, 13.11.2014
13:27

Naravno da foliraju.

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 13.11.2014
13:21

Pa normalno da je Murinjo iza svega, covek je jednostavno opsednut kontrolom i nece nista da prepusti slucaju. Nije ni njemu lako, zna da mu je stolica u opasnosti ako ove sezone ne osvoji PL ili usonju. . Jednostavno Roman mu je napravio predobar tim, dobio je doslovce svakog igraca kojeg je trazio, a u poslednje 3,4 sezone su kupovali kao nenormalni, sad covek trazi rezultat. . Mada u Pl samo cudo moze da ih spreci posto Siti igra neprepoznatljivo lose.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 13.11.2014
13:20

kako je ovo dobro rekao ramos bravo legendo ako se potvrdi da su folirali povrede treba ih zauvek izbaciti iz reprezentacije kosta im ionako ne donosi mnogo

avatar
Savoa
Thursday, 13.11.2014
13:00

Naravno da foliraju, igraju za Murinja...