Da li bi Vidić promenio sudbinu Liverpula?

Autor: Boris Jovanović
subota 11.10.2014.
10:53
Izvor: Sportske.net

Džejmi Karager veruje da stvari ne bi bile iste u Premijer ligi da je Srbin otišao 2006. u Liverpul. Legendarni štoper "Crvenih" otkrio da su Redsi bili blizu "srpske stene"!

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Karager je u svojoj kolumni u "Dejli Mejlu" otkrio ono o čemu se malo zna, Vidić je bio meta Liverpula 2006. godine.

"Malo je nedostajalo da ga dovedemo. Na kraju, kada je završio u Mančester Junajtedu to je bio veliki dobitak za njih, ali i gubitak za nas", kaže Karager koji žali jer bi procvetao u tandemu sa Vidićem.

Kao što je bio slučaj sa Ferdinandom...

"Vidić je odveo Ferdinanda na novi nivo, postali su najbolji štoperski par u Evropi. Obožavam Vidića, on podmeće glavu tamo gde najviše boli, pravi defanzivac", dodao je nekadašnji engleski reprezentativac.

Podsetimo, Vida je za oko 8 miliona evra u januaru 2007. stigao u Mančester Junajted iz Spartaka iz Moskve. Samo šest meseci pre toga je Benitez pokušavao da kupi Vidića.

Kada mu nije uspelo, uzeo je Danijela Agera koji je postao klupska legenda, za osam godina na "Enfildu", ali realno, Vidić je klasa.

U njegovih osam sezona u Engleskoj, Liverpul je samo poslednje, odnosno prošle završio ispred Mančester Junajteda. U tih osam godina nisu bili ni blizu titule, osvojili su jedino Liga kup 2012.

Na drugoj strani, Vidić je sa Junajtedom osvojio pet titula, dva Liga kupa i bio prvak Evrope 2008. osvojivši i naredne godine svetsku titulu.

Naravno da to nije sve njegova zasluga, ali svejedno, odbrana Junajteda je bila uvek bolja od Liverpulove tih godina velikim delom i zbog Srbina. Sa druge strane, navijačima Liverpula ostaje za utehu da je nekako protiv njih, odnosno Toresa pružao najslabije partije i da je tri puta isključen u najvećoj utakmici engleskog fudbala.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke