Da li bi ovakav Everton sledeće sezone mogao do Lige šampiona?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 10.05.2017.
18:25
Izvor: Sportske.net

Ronald Kuman je jasan, želi da napravi uspeh sa Evertonom, pre nego što krene u misiju ostvarivanja svog sna.

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Holanđanin je napravio sjajan posao u Sautemptonu, doneo je stabilnost klubu na svim poljima, imao je vrsnu transfer politiku, "Sveci" su pod njegovom palicom uvek delovali kao jedna od najdisciplinovanijih ekipa u Premijer ligi, a sada sličan posao obavlja i na "Gudisonu".

Stigao je letos u Everton, novi gazda Farad Moširi veruje da je on pravi čovek za njegov klub i veruje da bi sa Kumanom "Karamele" mogle da naprave pometnju u elitnom engleskom rangu.

Kumanova želja je da se naredne sezone bori za jedno od prva četiri mesta, to je verovatno i najteži zadatak za bilo koji klub u Evropi, kako bi do Lige šampiona kroz takmičenje u PL, uvek želeli da se domognu timovi poput Čelsija, Mančester junajteda, Totenhema, Mančeter Sitija, Arsenala, Liverpula... Prilično žestoka konrkurecija, u to mena sumnje.

Svestan je Kuman toga, nije bilo realno da se sa pomenutim alama već u svojoj prvoj sezoni na klupi bori za "mesto pod sunce", ali bi već naredne sezone to mogao da pokuša.

Spreman je i da dobro zavuče ruku u džep, angažuje nekoliko pojačanja, ideja je da se zadrži i Lukaku, videćemo da li će u tome uspeti.

Ukoliko uspe, "Karamele" bi naredne sezone mogle da imaju paklen tim. Pogledajte kako bi to moglo da izgleda.

Golman

Dzo Hart

Stekelenburg je razočarao, najverovatnije će napustiti klub, a jasno je da će im za više ciljeve biti potreban bolji čuvar mreže od Roblesa.

Mete su golman Mančester sitija Džo Hart, koji će izvesno promeniti sredinu ovog leta, kako i talentovani čuvar mreže Sanderlenda Džordan Pikford.

Veruje se da bi 20 miliona funti bilo dovoljno i za upravu "Građana", ali i upravu "Crnih mačaka" koje će u niži rang, videćemo za koga će se Kuman odlučiti.

Desni bek

Britain Soccer Premier League

Poverenje je ukazano Šejmusu Kolmanu, dobio je novi petogodišnji ugovor, ali bi on na teren mogao da se vrati tek naredne godine.

Jasno je da će im biti potrebno pojačanje na ovoj poziciji, te bi u klub mogao da stigne Kuko Martina, sa čijim kvalitetima je Kuman dobro upoznat, kako su sarađivali na "Sent Merisu".

Levi bek

Otamendi Kolarov Navas

Ova pozicija je nesumnjivo rezervisana za Lejtona Bejnsa, ali kako je reprezentativac Engleske "rovit" kada su u pitanju povrede, valjlo bi i ovde angažovati pojačanje, prva meta je Sead Kolašinac, Bosancu ističe ugovor sa Šalkeom ovog leta, ali će "Karamele" za njegov potpis imati konkurenciju u Arsenalu i Mančester sitiju, te je malo verovatno da će stići na "Gudison".

Kako će bez angažmana ovog leta ostati iskusni Gael Kliši, a sve izvesnije i srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov, možda će iskusni Holanđanin tu pronaći rešenje za rotaciju.

Štoperi

Michael Keane Majkl Kin Marcos Alonso Markos Alonso

San je svakako čovak kog je Kuman iz Seltika doveo u Soton, Virdžil van Dajk.

Ipak i tu je konkurencija jaka, štopera Sotona žele i Čelsi, Liverpul, kao i Mančester siti, a i iz uprave Sautemptona su izjavili da će Holanđanin ostati na "Sent Merisu" makar još godinu dana.

Ukoliko on ne stigne, put Liverpula bi mogao mladi Majkl Kin, čovek koji nije dobio šansu u Mančester junajtedu, ali je partijama u Barnliju izborio i mesto u reprezentaciji Engleske.

Ipak, Junajted želi da ga vrati, videćemo da li će na "Gudison" ili na "Old Traford", dok je jasno da će napustiti "Tarf Mur".

Naravno, tu su i Ešli Vilijams, Funes Mori i iskusni Džagelka, sa jednim kvalitetnim pojačanjem zaista sasvim pristojna rotacija na poziciji centralnog defanzivca.

Centrali vezni

Tom Dejvis

Tu najverovantije neće biti puno promena. Kuman računa na Gaja i Šnajderlina, imaće pomoć i u iskusnom Geretu Beriju najverovatnije, a nema sumnje da će šansu dobiti i talentovani Tom Dejvis.

Ofanzivni vezni

Klasen

Miraljas i Barkli će ostati u Evertonu, ali Kuman želi još igrača poput njih.

Ideja je da im pridruži Dejvija Klasena iz Ajaksa, kapiten "Kopljanik" blista ove sezone, a mogao b da bude i prilično dostupan, kako se šuška da bi ga Ajaks pustio i za 20-25 miliona evra.

Ne treba zaboraviti i da je tu mladi Ademola Lukman, a narede sezone se u pogon vraća i povređeni Janik Bolasi.

Napad

Lukaku Otamendi

Što se tiče pozicije u napadu, Kuman će pokušati da zadrži Lukakua, a sa njim bi u napadu voleo da upari i jednog brzonogog napadača.

Ener Valensija nije zadovoljio, te će rešenje morati da se potražni na transfer pijaci, najnovije informacije ukazuju da bi na "Gudison" mogao da stigne Sandro Ramirez iz Malage i to za svega šest miliona evra.


Ovako bi mogao da izgleda prva postava Everton narednesezone:

Everton

Rezerve: Robles / Kuko Martina, Džagelka, Funes Mori, Kolašinac (Kolarov/Kliši) / Tom Dejvis, Beri / Lukman, Miraljas, Kalver-Luin, Bolasi

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
chaki
Wednesday, 10.05.2017
19:54

Ne, ima bar 6 jacih ekipa

avatar
Wednesday, 10.05.2017
19:09

Lukaku verovatno neće ostati, Kina i Van Dajka neće sigurno dovesti jer se za njih interesuju mnogo jači timovi a i ko zna kakav će se vratiti Kolman posle povrede. Uz već sada jaki Čelsi i Totenhem pojačaće se vrv i Siti i Liverpul a najverovatnije i Junajted koji ne žali pare. Tako da nisam optimista kada je Everton u pitanju. LE možda LŠ jako teško.

avatar
_mladen_
Wednesday, 10.05.2017
19:01

Ma kakvi, jos kad im ode Lukaku nista od njih. Treba mnogo kvalitetniji igraci, mada ni Kuman nije neki veliki trener.

avatar
Wednesday, 10.05.2017
18:59

reklo bi se solidna ekipa ali nista vise od toga

avatar
audispirit
Wednesday, 10.05.2017
18:55

Nema sanse Everton za LS naredne sezone, a i jos Bog zna koliko sledecih. Zivi bili, pa videli.

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 10.05.2017
18:54

Zar iko veruje da mogu do Van Dajla ako ga zele Siti i Celzi

avatar
Wednesday, 10.05.2017
18:43

Nije Kuman kalibar da izbori LS...

avatar
3x3
Wednesday, 10.05.2017
18:35

Ovakav Everton kada bi doveo sve ove navedene nema ama bas nikakve sanse za LS sledece sezone.