Čuveni nemački golman "okačio rukavice o klin"

Autor: Nikola Miloradović
utorak 29.03.2016.
15:20
Izvor: Sportske.net

Nekadašnji golman nemačke reprezentacije Timo Hildebrand povukao se iz aktivnog igranja fudbala.

bundesliga.de
bundesliga.de

Povezane vesti

Ovaj 36-godišnji čuvar mreže imao je iza sebe bogatu internacionalnu karijeru, a sve je krenulo od Štutgarta davne 1994. godine.

Pod vođstvom Feliksa Magata, Timo je bio deo generacije koja je iznenadila fudbalsku javnost u Nemačkoj i postala vicešampion države uprkos ograničenom budžetu i oslanjanju na mlade talente iz sopstvene fabrike fudbala.

Hildebrand je sa "Švabama", sezone 2006/07, na kraju  i osvojio Bundesligu i to u njegovoj poslednjoj godini u timu, a sa njim na čelu odbrana nemačke ekipe bila je treća u šampionatu.

Sledeći stepenik bila je Valensija, gde je došao kao zamena legendarnom Santijagu Kanjizaresu, ali je dolaskom Unai Emerija na klupu "slepih miševa" izgubio mesto u timu i u decembru 2008. godine krenuo nazad put domovine u redove Hofenhajma.

U oktobru 2010. ponovo se obreo u inostranstvu, ovoga puta u Portugaliji.
Potpisao je za Sporting, a nakon "epizode Lisabon" na kratko je bio pod probnim ugovorom sa ekipom Mančester Sitija.

Do kraja karijere branio je boje Šalkea i Ajntraht Frankfurta, a u obe ekipe je došao kao prinudno rešenju zbog povreda prvih čuvara mreža u ovim nemačkim ekipama.

Za reprezentaciju Nemačke je debitovao 28. aprila 2004. godine u prijateljskom meču protiv Rumunije, a za "Pancere" je nastupio svega sedam puta.

Razlog malom broju nastupa je izostavljanje Hildebranda od strane Joakima Leva sa spiska putnika za Euro 2008. Iako je nemački stručnjak tvrdio da je Timo važan šraf za nacionalni tim Nemačke, na kraju su prednost dobili Rene Adler i Robert Enke. Nakon tog prvenstva, Hildebrand više nije dobijao poziv reprezentacije.

U prilogu pogledajte oproštajni video nemačkog čuvara mreže:

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mario Götze - Return
Tuesday, 29.03.2016
17:23

Sjajan je to bio golman, uvek me je odusevljavao... Jos jedan primer koliko su Nemci mocni sto se golmana tice... Leno, Trap, Nojer, Ciler, Ter Stegen sada, pre Kan, Sep Majer i ostale legende, odlicno su ih zamenili...

avatar
O\'Sullivan147
Tuesday, 29.03.2016
15:29

Kakva je ovo macka bila dok je branio za Stutgart,u Valensiji se nije snasao nikako,pravio je amaterske greske,zbog toga je brzo otisao. Sve najvolje kralju...