Čudesan preokret 'Armije' u Pragu

Autor: Boban Filipović
sreda 05.08.2015.
21:06
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri moskovskog CSKA uspeli su da se domognu četvrtog kola kvalifikacija Lige šampiona iako početak utakmice portiv praške Sparte nije nagoveštavao takav scenario. Seltik odbranio minimalac iz Glazgova u Azerbejdžanu.

BETA/AP Photo/Petr David Josek
BETA/AP Photo/Petr David Josek

Povezane vesti

Sparta je iz Moskve donela odličan rezultat (2:2), a već u ranoj fazi revanš meča u Pragu šampion Češke je krupnim koracima grabio ka plej-ofu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Domaćin je poveo već u 6. minutu igre golom Krejčija, a već deset minuta kasnije asistent kod vodećeg gola Fatai je duplirao prednost Sparte.

'Armejci' desetak minuta pred odlazak na odmor smanjuju rezultat preko Nigerica Ahmeda Muse, a nakon svega pet-šest minuta igre u drugom poluvremenu isti igrač poravnava na 2:2.

U tom trenutku na snazi je 'nula', ali gosti iz Rusije u 76. minutu uspevaju da naprave veliki preokret.

Zoran Tošić je asistirao za Alana Džagoeva koji promorava golmana Bičika da treći put vadi loptu iz mreže.

Treba istaći da je Sparta desetak minuta pre trećeg gola gostiju iz ruske prestonica ostala sa desetoricom na terenu pošto je Matejovski dobio crveni karton.

Do kraja promena nije bilo, ostalo je 2:3, CSKA ide dalje.

 
Nešto ranije, plasman u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu šampiona obezbedio je i Seltik.

Šampionu Škotske je minimlac iz Glazgova bio dovoljan da eliminiše šampiona Azerbejdžana Karabag, jer je revanš meč u Bakuu završen bez golova.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke