"Crne mačke" i "Đavoli" podelili plen

Autor: Boban Filipović
nedelja 24.08.2014.
18:52
Izvor: Sportske.net

U meču drugog kola Premijer lige odigranom pred preko 43 hiljada gladalaca na "Stadionu Svetlosti" Sanderlend i Mančseter Juanjted su remizirali rezultatom 1:1. Na osnovu prokazanog čini se da je podela bodova najpravedniji ishod..

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Nakon početnog opipavanja snaga na "Stadionu svetosti", Konor Vikam je prvi zapretio u 17. minutu, David De Hea spašava goste, a odmah potom 'Crne mačke' bivaju kažnejne za promašaj.

Antonio Valensija odlično probija po desnom krilu, šalje oštar centrašut po zemlji preg gol Sanderlenda, sve to prati Huan Mata, beži iza leđa svom čuvaru Larsonu i iz neposredne blizine dovodi "Đavole" u vođstvo.

Pojetova četa nije klonula duhom nakon primljenog gola, krenula je u napade da se vrati u meč, Konor Vikam je u 28. minutu imao još jedan dobar pokušaj, ali njegov odličan šut ide pored gola.

Dva minuta nakon Vikamovog pokušaja Sanderlend stiže do izjednačenja. Džek Rodvel je najviši u skoku nakon kornera i poravnava rezultat.

Do odlaska na odmor beležimo i solidan pokušaj Runija iz slobodnjaka, kao i povredu Smilinga koga je zamenio debitant Kin.

Na startu drugog dela igre Vikam se ponovo našao u dobroj šansi, driblingom je izbacio dvojicu svojih čuvara iz igre, De Hea je već bio savladan, ali udarac nije bio toliko jak, te je Bleket otklonio opasnost na metar og gol inije.

Ekipe se smenjuju u napadima, a uzbuđenja pred Manoneovim golom usledila su nakon sata igre kada su gosti dva puta tražili penal, prvo zbog starta nad Van Persijem, a potom i nad Ešjiem Jangom. Epilog svega je bio žuti karton za Janga, to mu je treća javna opomena zbog simuliranja u Premijer ligi u karijeri.

Pokušao je Van Gal da podigne borbenu gotovost svoje ekipe izmenama, u vartu je bacio Danija Velbeka koji je pre dve sezone igrao na pozajmici u Sandelendu, kao i Adnana Januzaja, koji se prošle sezone proslavio na "Stadionu svetlosti" sa dva gola, ali to nije donelo značajniji boljitak.

Domaći navijači su se ponadali da bi mogli do preokreta kada je Sebastijan Larson prišao da izvede slobodnjak sa 20-ak metara od De Heinog gola, bio je to solidan pokušaj, ali za malo neprecizan.

Nešto kasnije, rezervista gostiju, debitant Kin, bio je najviši u skoku nakon jednog kornera s desne strane, ali njegov šut ide pravo u Vita Manonea. Ešli Jang je bio nekako najagilniji igrač gostiju u finišu, ali italijanski golman je izlazio kao pobednik u tim situacijama.

Obe ekipe su želele pobedu, ali je ostalo 1:1. Golve pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke