'Crne mačke' gazduju severom

Autor: Boban Filipović
nedelja 25.10.2015.
14:55
Izvor: Sportske.net

Sanderlend zabeležio prvu pobedu u sezoni i to protiv najljućeg rivala, ali opšti je utisak da je četa Dika Advokata imala značajan 'vetar u leđa' na današnjem derbiju.

BETA/AP Photo/Scott Heppell
BETA/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Fudbaleri Sanderlenda vezali su šesti uzastopni trijumf u međusobnim duelima sa Njukaslom, upisali prvu pobedu u sezoni i ustupili 'fenjer' Aston Vili.

'Svrake' su bile bolji i konkretniji rival na 'Stadionu Svetlosti' na početku utakmice, prvu dobru priliku na utakmici imao je kapiten crno-belih Fabio Koloćini, Pantelimon je sjajno intervenisao.

Njukasl je imao inicijativu, u finišu je Pantelimon ponovo sačuvao svoj tim dobrom obranom nakon slobodnjaka Đorđina Vajnalduma, a pred samo odlazak na odmor dogodilo se nešto neočekivano.

Rezervista Džejmajn Defo je odigrao u prazno za Stivena Flečera, napadač Sandelenda i Fabio Koloćini su imali kontakt koji je bio klasično remplovanje, ali sudija Madli je procenio da je je Argentinac napravio prekršaj, pokazao na belu tačku, a kapitenu Njukasla pokazao direktan crveni karton!

Adam Džonson je veoma dobro izveo najstrožu kaznu u dusijskij nadoknadi, te 'Crne mačke' sasvim nezasluženo na poluvremeu imaju gol prednosti. Ovaj fudbaler je na taj način izjednačio rekord Kevina Filipsa po borju golova u 'Tajn Ver' derbijima (4).

Početkom drugog poluvremena Alekandar Mitrović je promašio kolosalnu priliku, opet je Patelimon bio na visini zadatka, mada je srpski centrafor morao bolje da reaguje.

Deset minuta kasnije usledila je kazna na drugoj strani, Bili Džons postiže svoj prvenac u dresu Sanderelnda pošto je bio najsnalažljiviji pred golom Eliota na asistenciju Jana M'vile.

Nakon tog afantastični Pantalimon skida pokušaj Vajnalduma, a Adam Džonson je vrlo lako mogao do drugog gola na meču, ali je njegov dobar pokušaj završio na prečki.

Brojčano slabije 'Svrake' su do kraja derbija primile još jedan gol, Stiven Flečer im je zapečatio sudbinu i krunisao sjajnu akciju svog tima sa konačnih 3:0.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
la_decima10
Sunday, 25.10.2015
18:21

ono nije bilo ni p od penala a kamoli crveni....

avatar
JEBI DV PASJE SINOVE
Sunday, 25.10.2015
17:06

Malo je vise to bilo od klasicnog remplovanje, penal je bio opravdano dosudjen.

avatar
JEBI DV PASJE SINOVE
Sunday, 25.10.2015
17:28