CR7: "Ne takmičim se s Mesijem, (naj)bolji sam"

Autor: Miloš Marković
četvrtak 28.08.2014.
14:25
Izvor: Sportske.net

Nova sezona, teme stare. Portugalski mediji su konačno dobili i konkretan odgovor od Ronalda na pitanje o nejgovom odnosu sa Mesijem.

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

I pre nego što se ova vest shvati kao senzacionalistička, zaista se mora pomenuti da je Kristijano Ronaldo u potpunosti ispoštovao fudbalera Barselone, da je poput profesionalca kakav jeste govorio o svom 'večitom rivalu' Leu Mesiju.

Godinama unazad, rivalstvo između Real Madrida i Barselone slilo se u obračun dvojice najboljih fudbalera sveta.

Kristijano Ronaldo protiv Lea Mesija – večiti lajt motiv, pitanje bez odgovora.

U danu kada Ronaldo čeka na odgovor o tome da li će objediniti titulu FIFA i UEFa za najboljeg igrača godine, pojavio se video intervju za portugalsku televiziju. Svestan da je njihovo rivalstvo pre svega kreirano u medijima i da ima propagandni efekat u marketinške svrhe, Ronaldo je ipak dao konkretan odgovor kada je u pitanju poređenje s Mesijem.

„Rivalstvo između nas je stvoreno u medijima. Ne postoji nikakvo rivalstvo sa Mesijem. Nas dvojica imamo normalan, profesionalni odnos. Narodu je teško ugoditi, ne možete da svidite svima, ali morate da poštujete svačije mišljenje.“

„Moj život ne zavisi od toga šta ljudi misle.“, rekao je Ronaldo, pre nego što je dao i jedan sasvim očekivani odgovor.

„Niko od nas dvojice nije bolji ili gori.“

„Svi pokušavaju da svoj posao obavljaju najbolje što umeju, bilo za klub i za nacionalni tim. Obojica želimo da budemo najbolji. Ja lično verujem da sam u svojoj profesiji najbolji i vredno radim da bi to bio. Ako i ne budem, u svojoj glavi ću uvek biti bolji, najbolji.“, istakao je Kristijano Ronaldo.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke