CR7: "Ispunio mi se san"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 11.07.2016.
16:44
Izvor: Beta

Kapiten fudbalske reprezentacije Portugala Kristijano Ronaldo rekao je da mu je osvajanje Evropskog prvenstva jedan od najlepših trenutaka u karijeri, kao i da je od 2004. godine sanjao da će podići trofej s nacionalnom selekcijom.

Beta/Paulo Duarte
Beta/Paulo Duarte

Povezane vesti

"Ovo je jedan od najsrećnijih trenutaka u mojoj karijeri. Presrećan sam. Čekao sam dugo na ovo, još od 2004. godine. Uvek sam govorio da bih mnogo voleo da osvojim trofej s Portugalijom i da uđemo u istoriju, a to se sada i dogodilo", rekao je Ronaldo.

Portugalija je sinoć u finalu kontinentalnog šampionata pobedila Francusku i tako postala prvak Evrope. Ronaldo je igru morao da napusti u 25. minutu zbog povrede, ali je on rekao da je verovao da su njegovi saigrači iz reprezentacije bolji od Francuza.

"Portugalski narod je ovo zaslužio, moji saigrači su ovo zaslužili. Nažalost, situacija se nije razvijala dobro po mene, ali sam oduvek verovao u saigrače, u njihove kvalitete i sposobnosti. Želim da se zahvalim svim saigračima, selektoru, celom stručnom štabu, ali i svim Portugalcima koji su nas bodrili. Ovo je jedinstven trenutak i za mene i za sve Portugalce. Ovo je nezaboravno", rekao je Ronaldo.

Strelac jedinog gola na utakmici, Eder, ocenio je da je njegova ekipa zaslužila da osvoji EP.

"Ovo je nevorovatan trenutak. Borili smo se svom snagom. Bili smo sjajni. Mislim da smo zaslužili ovu titulu, jer je mnogo timskog rada i truda uloženo. Portugal je toliko dugo čekao ovaj trofej, tako da je ovo fantastičan rezultat", rekao je Eder, koji je u igru ušao u 79. minutu.

"Eder, daćeš gol. To mi je rekao"
, ponovio je Eder reči koje mu je uputio Kristijano Ronaldo kada je ulazio u igru..

Ovaj 28-godišnji napadač je udarcem po zemlji s oko 25 metara u 109. minutu savladao golmana Francuske Iga Ljorisa, a ujedno je i svojoj selekciji na taj način doneo trofej namenjen prvaku Evrope.

Najbolji igrač finalne utakmice, Pepe, rekao je da je njegova ekipa na Evropskom prvenstvu dala sve od sebe.

"Na ovom prvenstvu smo dali sve što imamo, našu krv, naš znoj, naše suze. Ispisali smo nove sjajne stranice portugalskog fudbala. Bila je ovo teška utakmica, pogotovo jer smo ostali bez najboljeg igrača u ranoj fazi. Mi smo u njega uložili svu našu nadu, jer on može da postigne gol u svakom trenutku", rekao je Pepe.

"Kada sam shvatio da ne može da nastavi utakmicu, pokušao sam da kažem saigračima da moramo da pobedimo za njega. Selektor nas je potom dobro postavio, a i pravio je izmene u pravim trenucima"
, dodao je Pepe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

37 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 11.07.2016
18:39

Videlo se da muje stalo, ali Francuzi su bili bolji tim, alina ovom prvenstvu nekako retkosu boji pobedjivali, pa je valdja zato i Portugal osvoio. Navijao sam za Francuze necu da se pravim da sam kao verovao u Portugal. Provlacili suse debelo. Medjutim pobedjuej onaj ko da vise golova, a ne onaj sa vise sansi i paseva.

avatar
Eccentric
Monday, 11.07.2016
17:46

Za mene si bio najbolji i bez ovog trofeja ljudino ovo je samo slag na torti za miran portugalski narod i hejtere

avatar
Milos 1996
Monday, 11.07.2016
20:33
avatar
Don Andres
Monday, 11.07.2016
17:32

mislim da bi trebali ronaldu da pripisu asistenciju i za ederov gol, ipak je rekao 'daces gol edere' hahahaha e pa svasta.. cak i za to pokusavaju da mu pripisu zasluge. ovakvu marketinsku masineriju nikada niko nije imao, niti ce kad imati.. ronaldo danas//..oduvek verovao u saigrače, u njihove kvalitete i sposobnosti.// ronaldo prije godinu dana// je nemam sa kim da igram// hahahahah kakva komedija od covjeka..

avatar
MANUTD
Monday, 11.07.2016
18:40

Svi su videli sta je radio Ronaldo, poneo se kao pravi lider. Pricaj sta hoces, bez njega Porugal tesko da bi dosao do finala jer onakve golove kakve je postigao protiv Madjara ne moze nijedan drugi igrac da postigne verovatno.

avatar
Boixos_Nois
Monday, 11.07.2016
20:51

Pa možda bi i vidio kada bi gledao i neke druge igrače, a ne samo Ronalda... Dao ga Vardi protiv Njemačku u prijateljskoj ove godine, a i Velbek je na prošlom EURU dao isti takav gol petom, a oni su prije svega davali regularne golove dok je Ronaldo svoj gol dao iz ofsajda (što je rijeko ko primjetio). Sad sam se sjetio i da je ove sezone GOLMAN u prvoj Holandskoj ligi dao gol petom u 95-oj minuti (ne sjećam se koja je utakmica bila niti mi se da tražiti, ali znam šta sam vidio)

avatar
Don Andres
Monday, 11.07.2016
19:01

kakve golove? one iz peterca? onakvih golova kod nas na poligonu iz zgrade ima koliko hoces.. e cij ne moze nijedan drugi igrac da postigne. ahahha

avatar
Nenad Maslarević
Monday, 11.07.2016
18:43

covek ima trofej europskog prvenstva a ti jedan kompleks vise

avatar
NEMANJA RM
Monday, 11.07.2016
17:30

Ovo mu je kruna karijere ,zvanicno najbolji igrac danasnjice

avatar
Don Andres
Tuesday, 12.07.2016
15:46

sta bi onda rekao za iniestu? sve sa barsom, sve sa reprezentacijom. jedan od glavnih igraca i za jedne i za druge. zar on nije najbolji igrac danasnjice. ako se vec to gleda. a uz to je briljantan igrac bez ikakve mrlje u karijeri i igrac kog svi postuju.

avatar
Don Andres
Tuesday, 12.07.2016
20:05

iniesta je za ronalda izmislio fudbal. iniesta i jeste najbolji igrac barse jer je messi pojam za sebe. neko s kim se niko ne moze porediti. vise fudbalsko bice (;

avatar
Don Andres
Tuesday, 12.07.2016
20:04

iniesta je za ronalda izmislio fudbal. iniesta i jeste najbolji igrac barse jer je messi pojam za sebe. neko s kim se niko ne moze porediti. vise fudbalsko bice (;

avatar
NEMANJA RM
Tuesday, 12.07.2016
16:22

Inijesta je samo najbolji igrac Barselone i nista vise .

avatar
Mesi G.O.A.T.
Monday, 11.07.2016
17:27

Svaka cast Portugalu kao sto rece Simeone ne postoji opravdanja,da si bolji pobjedio bi.Francuzi su imali sanse ali nisu iskoristili iako je Ronaldo najmane zasluzan mislim da je najvise tim ovo zasluzio jednostavno sami su iznijeli ovo do kraja.

avatar
Go Hard or Go Home
Monday, 11.07.2016
16:51

Zasluzio si to majstore! Covek se 2 puta vracao na teren,toliku zelju za necim nisam nikada video nigde...Sad se oporavi pa da Real bude jedini klub koji je odbranio Ligu Sampiona! :) Idemo po Duodecimu. :)

avatar
Ilke
Monday, 11.07.2016
22:02