Ćolo, otadžbina te zove!

Autor: Boban Filipović
četvrtak 21.07.2016.
17:01
Izvor: Sportske.net

Simeone ima ponudu za drugi posao koji mu navodno ne bi predstavljao problem u radu u Atletko Madridu.

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Argentina ima ozbiljnih problema da pronađe novog selektora.

Tri izbubljena finala u poslednje tri godine otežavaju stvari, a ovaj problem mogao bi da uslovi i eliminaciju 'Gaučosa' sa Olimpisjkih igara. Spekulisalo je da će se Marselo Bjelsa upustiti u izazov nakon dvodnevne ekskurzije u Rimu i ekspresnog napuštanja kormila Lacija, ali ispostavilo se da je to klasična teorija zavere.

Član ministarstva sporta Argentine zadužen za fudbal, Fernando Marin, predlaže da Dijego Simeone preuzme kormilo iako je trener Atletiko Madirda.

"Ako naši inetrenacionalci mogu da igraju za reprezentaciju iako igraju za evropske klubove, onda može i Ćolo da bude selektor." izneo je Marin svoj argument.

Sličnu ponudu je imao Žoze Murinjo od Fudbalskog saveza Portugalije dok je vodio Real Madrid, ali on je odbio tu ponudu.

Zanimljivo, Marin je dodao da njegov predlgod ne važi isključivo za Simeonea, već i za druge uspešne argentinske trenere koji rade u Evropi. On je istakao da se to odnosni i na Horhea Sampaolija, koji je nedavno preuzeo Sevilju, kao i na menadžera Totenhema Maurisija Poketina.

Inače, u Fudbalskom savezu Argentine vlada totalni haos, upražnjena je i funkcija predsednika iz razloga što je to jednako "vruća stolica" kao selektorska.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dario Hubner
Thursday, 21.07.2016
22:12

Colo je pravi izbor.Bielsa je dobro radio u reprezentaciji.1999. Palermo promasio tri penala protiv Kolumbije i isli su tada na prejak Brazil.2002. na svetskom,prevelik pritisak javnosti kao sto je sada da se uzme svetska titula i ispali u grupi,i dalje mi je smesan Kanidja bio kad je pravio haos na klupi i dobio crveni. :) 2004. na Kopa Amerika razigravao klince za OI,izgubio u finalu Kopa Amerike,prosetao se do zlata na OI.Eto,malo secanja na Bielsin rad u Argentini.

avatar
Golzalo Higuain
Friday, 22.07.2016
03:23
avatar
Sad il\' nikad!
Thursday, 21.07.2016
20:46

Uneo bi malo bezobraznosti u igru tradicionalno takvih Argentinaca. Nema sta ima dobar materijal da od njih napravi sampione.

avatar
S-I-M-K-E_
Thursday, 21.07.2016
20:12

Mislim da ce prihvatiti ovaj posao..Bice mu izazov da trenira Messija u pokusaju da konacno osvoji titulu sa reprezentacijom.

avatar
barça mes que un clu
Thursday, 21.07.2016
17:39

Sa njim bi osvojili SP 2018.

avatar
Markо Đorđević
Thursday, 21.07.2016
19:39

Colo na klupi, predvodjeni Leom kapitenom na terenu...Tera strah u kosti. Colo je ono sto fali Argentini.

avatar
Lord Bobinhooo!
Thursday, 21.07.2016
22:47

Hahahah kako da ne...