CIES predviđa: "Čelsi osvaja Premijer Ligu, Barsa Primeru, Roma Seriju A"

Autor: Miloš Marković
utorak 09.09.2014.
15:46
Izvor: Sportske.net

Međunarodni centar za sportska istraživanja (CIES) napravio je projekciju sezone u Premijer Ligi i Primeri Zaključak o šampionima i nije iznenađujuć.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Obzirom da se u javnosti već kotira kao glavni favorit za osvajanje Premijer Lige, Murinjov Čelsi nije iznenadio ni ljude iz CIES-a, čija je projekcija upravo to pokazala.

Po istraživanju koje je sproveo Centar, Murinjo će u svojoj zloglasnoj drugoj sezoni na čelu Plavaca uzeti titulu, dok će Mančester Siti biti vicešampion, te Liverpul i Arsenal će kompletirati top 4.

Mančester Junajted će, prema njihovom istraživanju, sezonu okončati na petom mestu i iznova ostati bez mesta u Ligi šampiona, dok će Everton biti na šestoj poziciji.

Iz lige će kao poslednji ispasti KPR, dok će Sanderlend i Kristal Palas takođe imati velikih problema.

Kada je u pitanju španska Primera, titulu će prema projekciji Centra za sportska istraživanja osvojiti Barselona, dok će vicešampionsku poziciju zauzeti Real Madrid. Prošlogodišnji šampion će birti treći, dok će top 4 kompletirati Bilbao.

U Francuskoj će šampion navodno biti PSŽ, u Nemačkoj Bajern, te u italiji Roma koja bi trebalo da preovlada nad Juventusom.

Kompletnu projekciju za top 5 evropskih liga možete pogledati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke