Četvorica fudbalera River Plate u bolnici zbog suzavca

Autor: Beta Beta
petak 15.05.2015.
12:34
Izvor: Beta

Četvorica fudbalera argentinske River Plate primljeni su danas u bolnicu pošto su ih navijači rivalskog kluba Boke Juniors isprskali suzavcem uoči početka drugog poluvremena utakmice u Kupu Libertadores.

Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko
Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko

Povezane vesti

River Plata i Boka Juniors noćas su igrali revanš utakmicu osmine finala Kupa Libertadores. Utakmica je prekinuta pošto su navijači Boke po izlasku iz tunela uoči početka drugog poluvremena isprskali tečnim suzavcem nekoliko fudbalera River Plate.

Rezultat je bio 0:0, a River Plata je u prvoj utakmici 7. maja pobedila sa 1:0.

Predsednik Boke Danijel Anđeliki rekao je da će klub učiniti sve da pomogne policiji u istrazi. On je istakao da će klub prihvatiti odgovornost za incidente, ali da igrači Boke ne smeju biti kažnjeni zbog, kako je naveo, "problema društva, a ne fudbalskog problema".

Na televizijskim snimcima vidi se kako fudbaleri Rivera Leonardo Poncio i Leonel Vanđoni trljaju oči, a ostali igrači polivali su se vodom.

"Ne vidim, ne vidim, gorim. Ovo nije rat", rekao je defanzivac River Plate Ramiro Funjes Mori.

Fudbalski savez Južne Amerike najavio je da će disciplinski komitet danas odlučiti o ishodu duela dva velika rivala. River Plata i Boka Juniors bi mogli da odigraju novu utakmicu, da završe meč na neutralnom terenu ili da se pobeda dodeli River Plati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke