Čemu se tačno raduje Liverpul?

Autor: Boris Jovanović
sreda 05.11.2014.
11:26
Izvor: Sportske.net

Iako su Redsi zadovoljni minimalnim porazom na "Bernabeu", javnost ne vidi da je čaša polupuna već naprotiv smatra da je utakmica pokazala da slavni klub ne pripada Ligi šampiona. Rodžers prikovan za stub srama...

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Liverpul je izgubio u Madridu, doduše poraz je ukalkulisan, ali je odluka Brendana Rodžersa da odmori sedmoricu fudbalera ostavila gorak utisak.

"Crveni" su bili samo jači sparing partner za Real, gotovo da nisu videli izbliza Kasiljasa, a iako su pretrpeli minimalni poraz, čini se da su se predali pre nego što je počelo.

"Brendan Rodžers spinuje javnost pričom o tome kako je poraz ohrabrenje. Nema ničeg časnog da izvodiš rezervnu ekipu, bili su potpuno bezopasni, a ovakvo ponašanje pokazuje da Liverpul ne pripada Ligi šampiona", jedna je od ocena u britanskim medijima.

Da je Real iskoristio i polovinu šansi, "B" tim Liverpula bi pretrpeo katastrofu. Nisu je doživeli, ali zaista je teško videti razlog za slavlje. Čeka ih teška bitka za drugo mesto sa Bazelom.

"Liverpul je pisao istoriju, tačno je da ima slabiji tim od Reala, ali setimo se da ni Benitezu 2005. niko nije davao šansu", dodaje se u redakcijskom komentaru "Dejli Mejla".

Stoji i da je od 1957. samo jedan engleski tim pobedio u Madridu, ali engleskom duhu ne odgovara da se preda bez borbe, što je Rodžers uradio.

"Liverpul ne izgleda kao veliki klub, došli su u Madrid sa željom da izbegnu katastrofu. To nije dobra poruka za navijače",
smatra kolumnista Jan Lejdiman.

Od prvog minuta igrao je i Lazar Marković, bio je neprimetan, u nekim medijima zaradio je najgoru ocenu u Liverpulu. Ali, treba biti iskren i reći, njegov tim i nije razmišljao o protivničkoj polovini, sve se svelo na to da prime što manje golova.

Uspeli jesu, ali je pitanje poimanja, mada bi neki ovo nazvali pragmatizmom. U engleskom fudbalu je ta reč zabranjena, pa otuda i silne kritike na račun Rodžersovog pristupa...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke